Yargıtay hangi semtte?

Yargıtay binası hangi semtte?

YARGITAY YENİ HİZMET BİNASI NEREDE? Yargıtay yeni hizmet binası Ankara Ahlatlıbel’de bulunmaktadır.

Ankara Yargıtay binası nerede yapılıyor?

Yargıtay Yeni Hizmet Binasının “İncek Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı No:4/1 Ahlatlıbel Çankaya / ANKARA” olan adresi, bölgede bulunan diğer kurumların adresleri ile karışıklığa mahal verdiğinden, ihtiyaca binaen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından “İncek Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı No: 6 …

Yargitay nereye tasindi?

Yargıtayın Ahlatlıbel’de bulunan yeni binasına taşınmasıyla Kızılay’da bulunan eski binalar boşaltıldı. Yargıtayın eski ana binası ile ek binaların kamu kurumu binası olarak hizmet vermeye devam edeceği öğrenildi.

Yargıtay taşınıyor mu?

Ankara’nın çeşitli semtlerinde 6 ayrı binada hizmet veren Yargıtay‘ın 86 yıldır kullandığı Kızılay’daki tarihi ana binasından taşınma işlemleri tamamlandı. Yargıtay‘ın yeni binası 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni ile birlikte kullanıma açıldı.

Yargıtay 4 ceza dairesi nerede?

Ankara Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanlığı, konut servisleri kuruluşları, Devlet Mah., Vekaletler Cd. No:1 Bakanlıklar, Çankaya, Ankara – Yandex Haritalar.

Yargıtay duruşması nasıl olur?

Yargıtay, ikinci fıkra hükmü ile bağlı olmaksızın, bilgi almak üzere re’sen de duruşma yapılmasına karar verebilir. Duruşma günü belli edilen hâllerde Yargıtay, tarafları veya gelen tarafı dinledikten sonra, taraflardan hiçbiri gelmemiş ise dosya üzerinde inceleme yaparak kararını verir.

Yargıtay üyeleri ne iş yapar?

Yargıtay, temel görevi adli yargı alanında temyiz incelemesi yapmak olan yüksek mahkemedir (Yargıtay Kanunu m.1). Bu nedenle, uygulamada Yargıtay‘a “temyiz mahkemesi” de denilmektedir. Yargıtay, adli yargı hukuk uygulamasında birliği sağlamak üzere “hukuki derece” mahkemesi olarak görev yapan en yüksek mahkemedir.

Yargıtay Başkanı kim oldu?

Mehmet Akarca (d. 21 Ocak 1963; Şirvan, Siirt) Türk hukukçu. Mevcut Yargıtay Başkanı.

Yargıtay ne zaman açılıyor?

Yargıtay yeni hizmet binası ve 2021-2022 adli yıl açılış töreni 1 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Ankara’da 6 blokta hizmet veren Yargıtay, yeni yerleşkeye geçmesiyle beraber 10 blokta hizmet vermeye başlayacak.

Yargıtay 4 ceza dairesi hangi davalara bakar?

4. Ceza Dairesi: Göçmen kaçakçılığı, insan ticaret, tehdit, şantaj, eğitim öğretim hakkının engellenmesi, siyasal hakların kullandırılmasının engellenmesi, sendikal haklar, inanç düşünce ve kanaat haklarının engellenmesi, nefret ve ayrımcılık, hakaret, etkin pişmanlık ve fuhuş.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca kimdir?

Mehmet Akarca (d. 21 Ocak 1963; Şirvan, Siirt) Türk hukukçu. Mevcut Yargıtay Başkanı. Karşıyaka Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. İzmir hakim adayı olarak mesleğe başlamıştır.

Yargıtayda duruşma olur mü?

20/11/2017 tarihli ve 696 sayılı KHK’nin 100 üncü maddesiyle değiştirilen 5271 sayılı CMK’nin 299. Maddesi; On yıl veya daha fazla hapis cezasına ilişkin hükümlerde, Yargıtay, incelemelerini uygun görmesi halinde duruşma yoluyla yapabilir. Duruşma gününden sanığa, katılana, müdafi ve vekile haber verilir.

Duruşmalı temyiz ne kadar sürer?

Temyiz süresi, istinaf mahkemesi kararının tefhimi veya tebliğinden itibaren 15 gündür (CMK 291/1).Temyiz süresinin hesaplanmasında kararın verildiği gün hesaba katılmaz, son gün tatile denk gelirse sonraki ilk iş günü temyiz süresinin son günü olarak kabul edilir.

Yargıtay üyeleri kimlerdir?

  • YUSUF ZİYAATTİN CENİK-BAŞKAN (GENEL SEKRETER)
  • DOĞAN KORKMAZ –ÜYE (21 HUKUK DAİRESİ ÜYESİ)
  • DR. …
  • İLYAS ÖZBEK –ÜYE (YARGITAY CUMHURİYET SAVCISI)
  • GÜLŞAH SİBEL AKBULUT –ÜYE (BİRİNCİ BAŞKANLIK TETKİK HÂKİMİ)
  • FEYZULLAH CÖMERT –ÜYE (19 CEZA DAİRESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ)
  • GÜLAY KEVEN –ÜYE (HUKUK GENEL KURULU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ)

Yargıtay üyeleri kimlerden oluşur?

Yargıtay Büyük Genel Kurulu: Yargıtay Büyük Genel Kurulu; Birinci Başkan, birinci başkanvekilleri, daire başkanları, üyeler ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilinden oluşur (2797 sayılı Kanun m.8).