Yedigöller ve Abant hangi Şehrimizdedir?

Yedigöller Abant hangi Şehrimizdedir?

Yedigöller Millî Parkı, Karadeniz Bölgesi’nde Bolu ilinde bir millî parktır.

7 Goller neresidir?

Yedigöller Milli Parkı – Bolu. Yedigöller nerede? Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bolu‘nun 42 kilometre kuzeyinde, Zonguldak’ın güneyinde yer alan Milli Parka Ankara–İstanbul karayolunun 152’nci kilometresindeki Yeniçağa ve 190’ıncı kilometresindeki Bolu‘dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır.

Yedigöller adı neden konulmuştur?

Yedigöller ismi bilinen efsanelere göre 7 ayrı aşk hikayesi barındırır… Bu yedi gölün bulunduğu yere 7 aşık çift gelmiş. Bunların her biri bir yere ayrılmış. Büyük gölün olduğu yerde en büyük çift.

Yedigöller yolu asfalt mı?

Asfalt yol, milli parka 3 kilometre kala sona erdi. 3 kilometrelik bölüm taş döşenerek yapıldı. Yol asfaltlanmadan önce Bolu’dan 1.5-2 saatte ulaşılan Yedigöller‘e, yolun yapılmasından sonra bu süre 40-50 dakikaya kadar indi. Ulaşımın kolaylaşmasıyla milli parka ilgi de arttı.

7 göllere Ne zaman gidilir?

Batı Karadeniz iklim kuşağındaki havzada ilkbahar serin, yazlar sıcak, sonbahar kısmen ılık, kışlar ise oldukça soğuktur. En soğuk ay ortalama 1 derece ile ocak, en sıcak ay ortalaması 19 derece ile temmuzdur. Yıllık yağış ortalaması 629 mm’dir. Bu nedenle Yedigöller’i ziyaret içi en uygun zaman nisan-kasım aralığıdır.

Yedigöller Milli Park hangi ilimizdedir?

Ulaşım: Batı Karadeniz Bölgesinde, Bolu’nun 42 km. kuzeyinde yer alan Milli Parka Ankara-İstanbul karayolunun 152. km.’sindeki Yeniçağa ve 190. km.sindeki Bolu’dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır.

Yedigöller hangi ilçede?

Yedigöller, Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki Bolu ilimizin 42 km kuzeyinde bulunuyor. Konum olarak tam anlamıyla İstanbul ve Ankara’nın ortasında yer alıyor. Bolu iline bağlı olan Yedigöller, Mengen ve Yığılca ilçelerinin sınırları içerisinde yer alıyor.

Yedigöller Milli Parkı nasıl oluşmuştur?

1642 hektar büyüklüğündeki Yedigöller Havzası, 1965 yılında milli park olarak korumaya alınmıştır. Havza kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapatması sonucu oluşan, yüzeysel ve yeraltı akışlarıyla birbirine bağlı, kuzeyden güneye 1500 m. mesafede sıralanmış 7 gölden oluşmuştur.

Yedigöller ismi nereden gelir?

Akan sular, kaynayan pınarlar peri kızının kanı canıymış. Su sesleri de onun iniltileri.. Ağlayan perilerin göz yaşları orada burada öbek öbek göller oluşturmuş: Bundan sonra Yedigöller‘in isimleri Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Kurugöl, İncegöl, Sazlıgöl olarak kalmış. İşte Yedigöller efsanesi böyle..

Yedigöllere hangi yoldan gidilmeli?

Yedigöller Milli Parkı’na Nasıl Gidilir? Yedigöller Milli Parkı’na Bolu ilinin Mengen ilçesinden kolaylıkla ulaşım imkanı vardır. Özel araçlarla gelmek isteyenler Ankara-İstanbul Karayolu’nun 152. kilometresinden Yeniçağa ve 190. kilometresindeki Bolu ilinden kuzeye ayrılan yollar ile erişim sağlanabilmektedir.

İstanbul Yedigöller arası kaç saat?

İstanbul Yedigöller arası mesafe yaklaşık olarak 310 km olup, yolların uygunsuzluğu yüzünden 4-5 saat kadar sürebilir.

Yedigöllere sonbaharda hangi ayda gidilir?

YEDİGÖLLER’E GİTMEK İÇİN EN UYGUN ZAMAN Ekim ayının sonu ya da Kasım ayının başı harika manzaralar görebilirsiniz.

Yedigöller giriş ücreti ne kadar?

Yedigöller giriş ücreti 2021 yılı itibariyle arabalar için 21 tl. Bu fiyatı ödedikten sonra ayrıca şahıslar için bir ücret alınmıyor. Milli Park’ın içerisinde otopark bulunuyor ve arabanızı burada rahatça park edebiliyorsunuz. Yedigöller‘de konaklayıp 1 günden fazla kalacak dahi olsanız sadece tek ücret ödüyorsunuz.

Bolu Yedigöller hangi ilçeye bağlı?

Yedigöller Milli Parkı, Batı Karadeniz bölgesinde Bolu ilinin kuzeyinde, Zonguldak ilinin güneyinde ve Düzce ilinin doğusunda yer almaktadır. Bolu ilinin sınırları içindeki Yedigöller, Bolu merkeze 42 km uzaklıktadır. Yedigöller‘e Bolu‘nun Mengen ilçesinden ulaşmak mümkündür.

Abant Gölü Milli Parkı hangi şehirdedir?

Abant Gölü, Bolu’nun 35 kilometre güney batısında bulunan, yaklaşık 1350 metre yükseklikte bulunan ve alanı 125 hektarı bulan bir heyelan set gölüdür. Suları tatlı olan gölün, en derin yeri 18 m’dir.