Yerel Alan Ağı izolasyonu ne demek?

Yerel Alan Ağı izolasyonu nedir?

Ön tanımlı ayarlarla kurulan bir kablosuz ağdaki bir kullanıcı, kablosuz ve kablolu ağda bulunan tüm cihazlara (bilgisayarlara, yazıcılara vs.) Bu özellik aktif edildiğinde kablosuz ağda bulunan bir kullanıcı ağda bulunan diğer kullanıcılara erişim sağlayamaz. …

Modem kullanıcı izolasyonu nedir?

Bazı Adsl modemler, routerlar kablosuz izolasyonu, Erişim Noktası izolasyonu ya da Kullanıcı izolasyonu adında özelliğe sahiptir. Bu özellik kablosuz ağ kullanan kişiler için bir nevi kilit özelliği sağlar. Bu özellik, genelde şirketlerde misafir kullanıcılar için herkese açık wi-fi sağlanıyorsa kullanılır.

Wireless isolation nedir?

AP Isolation, bazen Client Isolation veya Wireless Isolation olarak da bilinir. AP Isolation, kablosuz ağdaki bir cihazı, aynı ağdaki başka bir cihazın saldırılarından korumak için kullanılan yöntemlerden biridir.

L2 istemci yalıtımı nedir?

Cevap, L2 izolasyonunu kullanmaktır. Katman 2 izolasyonu, yalnızca beyaz listedeki hedef MAC adreslerinin trafiğine izin verir. Bu durumda, L2 izolasyonunu yapılandırır ve konuk SSID trafiğini sınırlarsak, konuk SSID’den giden trafik geçemez.

Wi-Fi istemci nedir?

Kablosuz LAN erişim noktası ile bir akıllı telefona bağlanmanızı sağlar. İnternet’i akıllı telefonunuzdan kullanırken THETA V’e bağlanabilirsiniz; bu sizi kablosuz bağlantıya tekrar bağlanma zahmetinden kurtarır.

B G koruması nedir?

Ağınızı tamamen n modunda çalışmaya ayarladığınızda, seçenekler arasında “Extra Wireless Protection” dikkatinizi çekebilir. Bu da b/g standardı ağlarla çakışmaları önlemek amacıyla tasarlanmış bir çalışma modudur. Bunu kapalı konuma getirmek de ağınızın gücünü artıracaktır.

AP yalıtımı etkinleştirme nedir?

Bir Wi-Fi sistemindeki Access Point (AP)’lerdeki “AP Isolation” ayarı “Enable” yapılırsa, kullanıcılar adeta farklı VLAN’lardaymış gibi çalışırlar. Bu AP‘ye bağlı kullanıcıların hiçbirisi bir diğeriyle haberleşemez ve hatta birbirlerine ping dahi atamazlar.

WDS köprü nedir?

1.Bridge WDS Mode Birden fazla bağlantıyı karşılayan fakat bunları tek bir merkez noktada toplayan cihazdır. Bir WDS Bridge cihazı kendisinden sonra bir tekrarlama işlemi yapamaz. Bridge bağlantısı ile internet ve ağ paylaşımı, Ethernet kablosu ile routerların birbiriyle bağlanmasıyla sağlanır.

WPS nedir nasıl açılır?

WPS (Wi-Fi Korumalı Kurulum), kablosuz özellikli cihazları bir kablosuz ağa kolayca bağlamanızı sağlayan bir kablosuz güvenlik standardıdır. WPS işlevini PIN kodu veya WPS butonuyla yapılandırabilirsiniz. WPS, kimlik doğrulamasını Açık Sistem, WPA-Kişisel ve WPA2-Kişisel kullanarak destekler.

WMM desteği nedir?

WMM (Wireless Multi Medya), router’ın (yönlendirici) farklı trafik türlerine öncelik vermesini sağlayan kablosuz bir ağ özelliğidir. WMM, seçeneğini kullanarak istenilen hizmetler için maksimum hız ve kesinlik elde edilebilir. WMM, daha az kritik olan diğer uygulamalara kıyasla ses ve video önceliğini korur.

Istemci modu nedir?

Client modu özetle kablosuz(Wi-Fi) internet bağlantısını kablolu bağlantıya çevirmeye yarar. Access Point’i Client modunda kurduğunuzda mevcut kablosuz ağınızı aynı zamanda kablolu olarakta kullabilirsiniz. Aynı anda kablosuz ağınızı da kullanmaya devam edebilirsiniz.

Istemci adaptörü nedir?

Keenetic, Adaptör (İstemci) modunda kendi erişim noktası devre dışıyken kablosuz köprü görevi görerek, ağ portlarına bağlı tüm cihazlara Wi-Fi ağ erişimi sağlar. Bu şekilde, IPTV’de, bilgisayarınızdan veya bir Wi-Fi adaptörü bulunmayan diğer cihazlarda Ethernet kablosu kullanma ihtiyacınız ortadan kalkmış olur.

20mhz vs 40mhz nedir?

Modem bant genişliği 20 mhz 40 mhz olarak ayarlanabilir. 40 MHz kanal bandı aslında daha verimlidir. Ancak bazı eski ağ bağdaştırıcılarında iyi çalışmayabilir. Modem bant genişliği ayarını 20 mhz‘ye ayarlamak bazı durumlarda işe yarayabilir. Farklı marka cihazlarda bant genişliği ayarları da farklı seçenekler sunar.

BGN mi n mi?

B/g/n tam uyumluluk modudur. Eğer kullandığınız cihazlar yeni model ise only N modu kullanman daha iyidir. N modu söylediklerin içerisinde en hızlı olanıdır. Eğer N yaptığında cihazlarında bağlanma sorunu olursa B/g/n olarak değiştir.

Internette AP ne demek?

Türkçe karşılığı “Erişim Noktası” olan Access Point teknolojisi, mevcut ağ yapısının erişim potansiyelini arttırmak ve kablolu olan erişimi kablosuz şekilde erişime açmak için kullanılan donanımlardır.