Yeryüzü nasıl yazilir TDK?

Yeryüzü ve yeraltı nasıl yazılır?

YER ALTI NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu’na göre ”yer altı” ayrı yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz.

Gökyüzü ve yeryüzü nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Gök yüzü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Gökyüzü şeklinde olmalıdır.

Yer şekilleri nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Yerşekilleri şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yer şekilleri şeklinde olmalıdır.

Hafta sonu nasıl yazılır?

TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda haftasonu kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. Hafta sonu isimdir. TDK‘da kelimenin doğru yazımı “hafta sonu” şeklinde ayrı yazılır. Haftanın son günleri, genellikle cumartesi ve pazar anlamındadır.

Yeraltı neden bitişik yazılır?

Türkçede birkaç istisna dışında tüm birleşik isimler bitişik yazılır. Yer alt kelimesi de birleşik isim olmasına rağmen, somut olarak bir mekandan bahsedilmediği için ayrı yazılması gerekir.

Altı nasıl yazılır?

Temel Sayılar ve Sıralama Sayıları Tablosu

Sembol Sayı Sıra
6 altı altıncı
7 yedi yedinci
8 sekiz sekizinci
9 dokuz dokuzuncu

Gök kuşağı nasıl yazılır?

Gökkuşağı mı?” yoksa “Gök kuşağı mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Gök kuşağı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Gökkuşağı şeklinde olmalıdır.

Gün batımı ayrı mı birleşik mı?

TDK’ya göre birçok kelimesinin bitişik mi yoksa ayrı yazıldığı araştırılması sürüyor. İşte ‘Gün batımı‘ kelimesinin doğru ve yanlış yazılımı… ‘Gün batımı‘ kelimesinin doğru kullanımı ‘yeşil’ renkte olduğu gibi ayrı yazılmalıdır.

Herhangi bir yer nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’na göre ‘herhangi bir‘ olarak yazılır. Bu kelimenin cümle içerisinde kullanılmış doğru örneklerini burada bulabilirsiniz.

Kuzey Yarımküre nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Yarımküre şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yarım küre şeklinde olmalıdır.

Haftaiçi ve haftasonu nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumuna göre hafta içi kelimesi cumartesi ile pazar dışında kalan tüm günler için kullanılan bir ifadedir. Eş anlamlısı da hafta arası şeklindedir. Çoğu zaman haftaiçi olarak yazılan kelimenin doğru yazılımı bu şekilde değildir. Yani haftaiçi şeklindeki bitişik yazılış yanlıştır.

Hafta içi ve hafta sonu nasıl yazılır TDK?

HAFTA İÇİ NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu yani TDK‘nın resmi sitesine göre “Haftanın cumartesi ve pazar dışında kalan günleri, hafta arası.” Anlamına gelen hafta içi kelimesi ayrı yazılmaktadır.

Yer altı kelimesi nasıl yazılır?

Yer Altı Kelimesi TDK‘ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı mı? Yeraltı kelimesi birleşik isim değil tamlamadır. Bu nedenle ayrı yazılması gerekir.

Yeraltı sözcüğü nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yeralan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yer alan şeklinde olmalıdır.

6 ncı nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle 6ncı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı 6ncı şeklinde olmalıdır.