Yeşil pasaporttan eş yararlanır mı?

Yeşil pasaport eş yararlanabilir mi?

Tüm yeşil pasaport alma hakkı olanların eşleri ve 25 yaşını aşmamış, evli olmayan ve öğrenciliği devam eden çocukları hususi damgalı yeşil pasaport alma hakkına sahiptir.

Yeşil pasaporttan aile yararlanır mı?

DEVLET MEMURUNUN YEŞİL PASAPORT HAKKINDAN KARDEŞLERİ DE YARARLANABİLİR Mİ? Bu itibarla hususi damgalı pasaport alma hakkı bulunan kamu görevlilerine bağlı olarak bunların anne, baba ve kardeşlerine yeşil pasaport verilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Eşi memur olan yeşil pasaport alabilir mi?

5682 sayılı kanunun 14. maddesinde yer alan düzenlemeye göre yeşil pasaport alma hakkına sahip memurların eşlerinede yeşil pasaport verilir. Hususi damgalı pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise ayrı neviden pasaport verilmesi mümkündür.

Yeşil pasaport ile nerelere gidilir?

YEŞİL PASAPORTLULARIN VİZESİZ VEYA KAPIDA YA DA INTERNETTEN VİZE ALARAK GİDEBİLDİĞİ ÜLKELER:

  • Almanya (90 Gün)
  • Andorra (90 Gün)
  • Avusturya (90 Gün)
  • Azerbaycan (90 Gün)
  • Belçika (90 Gün)
  • Beyaz Rusya (Belarus) (90 Gün)
  • Bosna-Hersek (90 Gün)
  • Bulgaristan (90 Gün)

Yeşil pasaport hangi aile bireyleri?

Ebeveynlerinden dolayı yeşil pasaport sahibi olma hakkına sahip çocuklar, ebeveynlerinin halihazırda hiç pasaportu olmasa bile kendilerine yeşil pasaport çıkarabilirler.

Aile sebebiyle Yeşil pasaport kimlere verilir?

Hususi pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüne denir. Yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport olarak da adlandırılır.

Memur çocuğu kaç yaşına kadar yeşil pasaport?

Çocuklar için şartlar. Çocuklar, öğrenimlerine devam ettikleri sürece 25 yaşına kadar pasaportlarını kullanabilirler. Öğrenimleri sona erince bu durumu bildirmek ve yeşil pasaportlarını iptal ettirmek zorundadır. Kız çocuklar da 25 yaşın altında iken evlenirlerse yeşil pasaport statüleri sona eriyor.

Devlet memuru kaçıncı derecede yeşil pasaport alabilir?

1. senesinin sonunda kişi 1 kıdem ilerler ve 9 derece 2 kıdem, yani 9/2 olur. Derece ise, sicilinde bir olumsuzluk olmaması halinde 3 yılda bir ilerler. Bu hesaba göre 1., 2. ve 3. dereceden kadrolu memurlar yeşil pasaport almaya hak kazanır.

Yeşil pasaport ile hangi ülkelere gidilemez?

Seyahat edilecek ülkenin vize kriterleri üzerine başvurulara geçiliyor. Buna karşı yeşil pasaport ile hangi ülkelere gidilemez soranlar için: B.D, Hindistan, İrlanda ve Kongo sıralanır. İngiltere, Kuzey Kore ve Tayvan için de vize sorgulanır.

Yeşil pasaport ilçelerde veriliyor mu?

İl Nüfus Müdürlüğünden Randevu Alın Yeşil pasaport başvurusu sadece İl Nüfus Müdürlüğü’nden yapılabilmekte ama herhangi bir şehirde başvurabilirsiniz.

Yeşil pasaport sahiplerinin hangi yakınları aynı hakka sahip olur?

Aile Sebebi İle Yeşil Pasaport Nasıl Alınır? Yeşil pasaport sahiplerinin birinci dereceden yakınları da bu pasaporttan yararlanma şansına sahip.

Memur çocuğu yeşil pasaport kaç yaşına kadar?

Çocuklar için şartlar Çocuklar, öğrenimlerine devam ettikleri sürece 25 yaşına kadar pasaportlarını kullanabilirler. Öğrenimleri sona erince bu durumu bildirmek ve yeşil pasaportlarını iptal ettirmek zorundadır. Kız çocuklar da 25 yaşın altında iken evlenirlerse yeşil pasaport statüleri sona eriyor.

Babadan yeşil pasaport kaç yaşına kadar geçerli?

18 yaşından büyük erkek ve kız çocukları anne veya babalarının yeşil yada gri pasaport haklarından bekar olmaları, gelir getiren bir işte çalışmamaları, hak sahibi anne babalarıyla birlikte ikamet etmeleri ve öğrenci olduklarını belgelemeleri halinde 25 yaşına kadar faydalanabilecekler.

Yeşil pasaport kaç yaşına kadar geçerli 2021?

Yeşil pasaport alma şartları yeşil pasaport hakkına sahip olan kişilerin çocukları için önemli noktalara sahip. 25 yaşına kadar öğrenimine devam eden çocuklar yeşil pasaport alma hakkına sahip. 25 yaşından sonra bu hakları sona eriyor.

Gazi çocuğu yeşil pasaport alabilir mi?

İdare Mahkemesi kararı 5434 Sayılı Kanunun Ek – 77 Maddesi a) fıkrasına göre şartları taşıyan er erbaş gazilerimize 3’ncü Dereceye düştüklerinde Hususi Damgalı Pasaport (Yeşil) alma hakkı bulunması yönünde hüküm verdi.