Yeşilay hangi alanlarda çalışma yapar?
Yeşilay hangi alanlarda faaliyet gösterir?
Yeşilay, başta tütün(sigara), alkol ve madde bağımlılıkları olmak üzere her türlü bağımlılık doğurucu faktör ve sürece karşı kurumsal kapasitesi oranında önleyici mücadele programları oluşturan; oluşmuş bağımlılıklarla ilgili olarak ise kamu ve sivil toplumun sahip olduğu terapi ve tedavi hizmetlerinin etkin şekilde …
Yeşilay görevleri nelerdir maddeler halinde?
YEŞİLAY‘IN GÖREVLERİ Ülkemizde yaşayan başta gençler ve tüm halkı alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklardan koruyan, kurtaran ve bunlara karşı eğiten bir kurumdur. Bu kötü alışkanlıklarla mücadele eden herkese yardımcı olmaktadır.
Yeşilay haftasında neler yapilabilir?
Yeşilay Haftası nedir, etkinlikleri nelerdir? Toplumu bilinçlendirme haftası olarak nitelendirilen bu haftada öğrenciler kısa, uzun ve en güzel şiirleri okumak için kürsüye çıkar. Yeşilay Haftası‘na özel, okullarda şiirler okunur, panolar hazırlanır ve çeşitli etkinliklerle kutlama programları yapılır.
Yeşilay’ın temel ilkeleri nelerdir?
Yeşilay, uluslararası kurumsal yönetim ana ilkeleri olan ve aşağıda belirtilen prensiplere bağlı kalarak etik değerler çerçevesinde hizmet sunar:
- Gönüllü Profesyonellik. …
- Etkin yönetim. …
- Şeffaflık. …
- Hesap Verebilirlik. …
- Sorumluluk. …
- Adalet ve Eşitlik. …
- Sağlıklı Çalışma.
Yeşilayın faaliyet alanları nelerdir?
Etkinlikler ve Önemli Günler
- 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü DETAYLI BİLGİ
- 1-7 Mart Yeşilay Haftası DETAYLI BİLGİ
- 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü DETAYLI BİLGİ
- Yeşilay Bisiklet Turu. DETAYLI BİLGİ
- 26 Haziran Uyuşturucu İle Mücadele Günü DETAYLI BİLGİ
- 27 Kasım Dünya Kartpostal Günü DETAYLI BİLGİ
Yeşilay hangi kuruma bağlı?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Güç Birliği | Yeşilay.
Yeşilay görevleri nedir kısaca?
Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.
Yeşilay ne zaman kuruldu görevleri nelerdir?
Yeşilay, işgal güçlerinin toplumumuzda alkol ve uyuşturucu madde yaymasını ve işgalle mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek için dönemin Şeyhülislam İbrahim Haydarizade himayesinde kurulmuştur. 5 Mart 1920 tarihinde Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle “Hilal-i Ahdar” adıyla İstanbul’ …
Yeşilayın telefon numarası nedir?
Yeşilay Danışmanlık Merkezi: Bilgi ve randevu için 115 yada 444 79 75 telefon numaralarından ulaşabilirsiniz.
Yeşilay nasıl bir örgütlenme modeline sahiptir?
Yeşilay çalışmalarında, kalite yönetiminde bir dünya standardı olan Mükemmeliyet Merkezi Modeli‘ni esas alır. Toplumsal ihtiyaç ve beklentileri, üye, gönüllü ve paydaşlarının taleplerini bu vizyonla karşılar.
Hilali Ahdar kim kurdu?
Bağımlılıklarla Asırlık Mücadele Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur. Yeşilay’ın kurulduğu 1 – 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.
Amatemin amacı nedir?
Amatem amacı; alkol ile madde bağımlısı olan kişilerin tedavi görmesini sağlamak ve aynı zamanda bu tür bağımlılıkların önlenmesine yardımcı olmaktır. Amatem; öğrencilere, aile bireylerine, doktorlara çeşitli eğitim programları veren bir kuruluştur.
Yeşilay kim tarafından ne zaman ve nerede kurulmuştur?
Bağımlılıklarla Asırlık Mücadele Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur. Yeşilay‘ın kurulduğu 1 – 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.
Yeşilay sivil toplum kuruluşu müdür?
Bağımlılıklardan kaynaklanan insan ıstırabını, en acil ve zaruri ihtiyaçlara öncelik vererek kapasitesi nispetinde en etkin tedbirlerle dindirmeye odaklanır. Yeşilay bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur.
Yeşilay’ın anlamı nedir?
Bağımlılıklarla Asırlık Mücadele “Hilal-i Ahdar” ismi daha sonra “Yeşil Hilal” ve “Yeşilay” olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü’nün Başbakanlığında, Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay‘a “Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü” verilmiştir.