Yeşilay’ın faaliyetleri nelerdir kısaca?

Yeşilay hangi alanda faaliyet gösterir?

Yeşilay, başta tütün(sigara), alkol ve madde bağımlılıkları olmak üzere her türlü bağımlılık doğurucu faktör ve sürece karşı kurumsal kapasitesi oranında önleyici mücadele programları oluşturan; oluşmuş bağımlılıklarla ilgili olarak ise kamu ve sivil toplumun sahip olduğu terapi ve tedavi hizmetlerinin etkin şekilde …

Yeşilay nedir görevleri nelerdir?

YEŞİLAY‘IN GÖREVLERİ Ülkemizde yaşayan başta gençler ve tüm halkı alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklardan koruyan, kurtaran ve bunlara karşı eğiten bir kurumdur. Bu kötü alışkanlıklarla mücadele eden herkese yardımcı olmaktadır.

Yeşilay da ne gibi etkinlikler yapılır?

YEŞİLAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ NELERDİR? Yeşilay Haftası etkinlikleri arasında söyleşiler, sergiler, bilgilendirme stantları, okullardaki pano etkinlikleri, şiirler okunarak anlam ve önemi kamuoyuna sunulur.

Yeşilay vakfının amacı nedir?

Bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı çalışmalarını yürüten Yeşilay, 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası‘nı Türkiye çapında çeşitli etkinliklerle gerçekleştiriyor. 3 Mart’ta Kadıköy Meydanı’nda kurulan ve akşama kadar ‘Yeşilay Dünyası’nda devam eden …

Amatemin amacı nedir?

Amatem amacı; alkol ile madde bağımlısı olan kişilerin tedavi görmesini sağlamak ve aynı zamanda bu tür bağımlılıkların önlenmesine yardımcı olmaktır. Amatem; öğrencilere, aile bireylerine, doktorlara çeşitli eğitim programları veren bir kuruluştur.

Yeşilay’ın temel ilkeleri nelerdir?

Yeşilay, uluslararası kurumsal yönetim ana ilkeleri olan ve aşağıda belirtilen prensiplere bağlı kalarak etik değerler çerçevesinde hizmet sunar:

  • Gönüllü Profesyonellik. …
  • Etkin yönetim. …
  • Şeffaflık. …
  • Hesap Verebilirlik. …
  • Sorumluluk. …
  • Adalet ve Eşitlik. …
  • Sağlıklı Çalışma.

Yeşilay nelerle mücadele eder?

Cemiyet, yurdumuzda ahlâkî ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde; tütün(sigara), alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, …

Yeşilay’ın anlamı nedir?

Bağımlılıklarla Asırlık Mücadele “Hilal-i Ahdar” ismi daha sonra “Yeşil Hilal” ve “Yeşilay” olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü’nün Başbakanlığında, Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay‘a “Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü” verilmiştir.

Yeşilayın telefon numarası nedir?

Yeşilay Danışmanlık Merkezi: Bilgi ve randevu için 115 yada 444 79 75 telefon numaralarından ulaşabilirsiniz.

Yeşilay sigarayı nasıl bıraktırıyor?

Sigarayı bırakmak için ücretsiz hizmet veren Yeşilay Danışmanlık Merkezlerine başvurabilir, 115 YEDAM Danışma hattından destek alabilirsiniz.

Amatem amaçları ve çalışmaları nelerdir?

Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Araştırma Merkezi (AMATEM), 1983 yılında kurulmuş olan bir tedavi merkezidir. AMATEM‘in genel amacı ileri düzeyde alkol bağımlılığı olanların ve uyuşturucu madde veya reçeteli satılması gereken ilaçların bağımlısı olmuş kişilerin tedavi edildiği merkezin adıdır.

Ametem ne demek?

Amatem; Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi’nin kısaltmasıdır. Merkez sadece bağımlı hastalara hizmet vermeyi amaçlamaktadır.

Bağımlılık hastalığı nedir?

Bağımlılık; bir maddenin ruhsal, fiziksel ya da sosyal sorunlara yol açmasına rağmen, alımına devam edilmesi, bırakma isteğine karşılık bırakılamaması ve maddeyi alma isteğinin durdurulamamasıdır. Bağımlılık kronik bir beyin hastalığıdır.

Yeşilay özellikleri nelerdir?

Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.

Yeşilay neleri kapsar?

Yeşilay, alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağım- lılıklarla mücadele etmek amacıyla kurulmuş, tütün, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi zaman içerisinde ortaya çıkan zararlı alış- kanlıkları mücadele alanlarına dahil etmiştir.