YHS açılımı nedir?

YHS ne demek?

Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve …

Yardımcı hizmetler sınıfı memur mü?

Devlet Memurları Kanunun Yardımcı Hizmetler Sınıfı hariç diğer bütün sınıfları Memurluğu temsil ederken, Yardımcı Hizmetler Sınıfı maalesef Memurluğu Temsil etmemekte olup, bir nevi İşçiliği temsil etmektedir; çünkü düz İşçi ile Yardımcı Hizmetler Sınıfı aynı işi yapmaktadır.

Yardımcı hizmetler sınıfı kimlerden oluşur?

Konuyu açmak gerekirse, hizmetli, kaloriferci, bekçi, bahçıvan, aşçı vb gibi kadrolar Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan kadrolardır. Ancak, kadrolar itibariyle herhangibir görev tanımı yapılmadığından bir hizmetli aynı zamanda kaloriferci, bekçi, bahçıvan ve aşçıdır.

Hizmetli memur olur mu?

Yukarıdaki tanımlananlar dışındaki kurumlarda genel politika tespiti, araştırma, planlama programlama, yönetim ve denetim gibi işlerde görevli ve yetkili olanlarda memur sayılır. Bu tespitten yola çıkarak hizmetlilerin yaptıkları somut işleri göz önünde bulundurarak memur olmadıkları, işçi oldukları görülmektedir.

Teknik hizmetler sınıfında kimler var?

Teknik Hizmetler Sınıfı: Bu Kanunun kapsamına giren kurumlarda meslekleriyle ilgili görevleri fiilen ifa eden ve meri hükümlere göre yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, jeolog, hidrojeolog, hidrolog, jeofizikçi, fizikçi, kimyager, matematikçi, istatistikçi, yöneylemci (Hareket araştırmacısı), matematiksel …

Hizmetli hangi sınıf?

Genel İdare Hizmet Sınıfı 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında Genel İdare Hizmetleri Sınıfı (GİH) kamu kurum ve kuruluşlarında yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve kanun kapsamında diğer 9 sınıfa girmeyen memurların bulunduğu sınıftır.

Yardımcı hizmetli memur ne iş yapar?

Büro alanlarında yerleri süpürmek, silmek ve diğer temizlik işlerini yapmak. … Görev alanındaki mobilyaları, mefruşatları ve büro makinelerini çeşitli temizlik araç ve gereçleri ile temizlemek. Bürolardaki evrak taşıma ve dağıtım işlerini yapmak.

Hizmetli kadrosundan memur kadrosuna geçiş nasıl olur?

Memur kadrosuna atanabilmek için:

  1. En az iki yılı Bakanlıkta olmak kaydıyla sekiz yıl hizmeti bulunmak,
  2. En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
  3. Son yıl sicili olumlu olmak ve son üç yıllık sicil notu ortalamasının yetmişaltı (76) puandan aşağı olmamak,
  4. Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,

Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılacak mı?

1965 yılı şartlarına göre tanımlanan “Yardımcı Hizmetler Sınıfı”, aradan 52 yıl geçtikten sonra anlamını yitirmiştir, sözkonusu ihtiyaç ortadan kalkmıştır ve yardımcı hizmetler sınıfına yüklenen görevler halen taşeron işçilerince yerine getirilmektedir.

Yardımcı hizmetler sınıfı ek gösterge alır mı?

Memurların hem gelirini hem de emekli aylığını artıracak 3600 ek göstergede ayrıntılar netleşiyor. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerinin yanı sıra yöneticiler, avukatlar, teknik, sağlık hizmetleri, genel idare, yardımcı hizmetler sınıfı da kapsama alınacak.

Hizmetli memur kaç puanla atanır?

Atamalar tamamlandı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) KPSS taban ve tavan atama puanları belli oldu. Atamalar arasında en çok dikkat çeken ise 98,98,20654 Puan İle hizmetli ataması oldu.

Hizmetli memur ne kadar maaş alır?

GÖREV ARALIK OCAK
Hizmetli (15/1 4102 5353
Mübaşir ( 11/1) 4359 5688
Memur (9/1) 4424 5773
Zabıta memuru (9/1 4424 5773

•AP 14 Dey 1400

Hangi bölümler teknik hizmetler sınıfına girer?

Teknik hizmetler sınıfı: Yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, jeolog, hidrojeolog, hidrolog, jeofizikçi, fizikçi, kimyager, matematikçi, istatistikçi, yöneylemci (Hareket araştırmacısı), matematiksel iktisatçı, ekonomici ve benzeri ile teknik öğretmen okullarından mezun olup da, öğretmenlik mesleği dışında …

Kaç memur sınıfı vardır?

Memur sınıfları ilgili kanunlarca belirlenmiş olup 12 ayrı sınıfa ayrılmıştır. Memur sınıfları şu şekildedir; Genel idare hizmetler sınıfı

Yardımcı hizmetler sınıfı kalkıyor mu?

1965 yılı şartlarına göre tanımlanan “Yardımcı Hizmetler Sınıfı”, aradan 52 yıl geçtikten sonra anlamını yitirmiştir, sözkonusu ihtiyaç ortadan kalkmıştır ve yardımcı hizmetler sınıfına yüklenen görevler halen taşeron işçilerince yerine getirilmektedir.