Yığılca nasıl bir yer?
Yığılca da ne yapılır?
Yedigöller Milli Parkı’na 35 km mesafede bulunan Yığılca, bölgenin önemli destinasyon ayaklarından biridir.
- Hasanlar Baraj Gölü
- Sarıkaya Mağarası
- Saklıkent Şelalesi.
- Yoğunpelit ve Mengen Şelaleleri.
- Yığılca Arısı ve Balı
- Geyiklibel Kanyonu Tabiat Parkı
Yığılca ismi nereden gelir?
Yığılca, İlimiz Düzce ve komşu ilçe Akçakoca ile birlikte 1321-1323 yılları arasında Osmanlı topraklarına katılmıştır. Orhangazi komutanlarından birinin bölgede yığınak yaptığı ve ilçenin isminin de buradan geldiği sanılmaktadır.
Yığılca da kaç köy var?
Toplam 44 köy bulunmaktadır.
Bolu Yığılca hangi ilçeye bağlı?
Yığılca ilçesi, Düzce’nin ilçelerinden kuzeybatıda Akçakoca ve batıda Merkez ilçeleriyle birlikte güney ve doğuda Bolu‘nun Merkez ve Mengen, kuzeyde de Zonguldak’ın Alaplı, Ereğli ve Devrek ilçeleriyle komşudur. İl merkezinden uzaklığı ise yaklaşık 36 kilometredir.
Hasanlar Barajı Nerede?
Hasanlar Barajı, Düzce’de, Küçük Melen Çayı üzerinde, sulama ve taşkın kontrolü amacı ile 1965 – 1972 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
Düzce Yığılca nüfusu kaç?
Yığılca nüfusu 2021 yılına göre 14.348. Bu nüfus, 7.435 erkek ve 6.913 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %51,82 erkek, %48,18 kadındır.
Düzce halkı nereden gelmiştir?
Abdüllaziz ve Abdülmecit döneminde Kafkasya’dan Doğu Karadeniz’den Doğu Anadolu’dan ve Rumeli’den gelen göçmenler Düzce‘nin nüfusunun artmasında ve şehrin büyümesinde önemli rol oynamışlardır.
Yığılca pazarı hangi gün?
Yaklaşık 350 bin liraya mal edilen, hem 8 şiddetindeki bir depreme, hem de kuvvetli rüzgarlara dayanıklı olarak çelik direklerle inşa edilen kapalı pazaryeri, salı günleri kurulan Pazar dışındaki günlerde kapalı otopark görevi görüyor.
Düzce’nin ilçeleri nelerdir?
Düzce’nin ilçeleri
- Düzce (il merkezi)
- Akçakoca.
- Cumayeri.
- Çilimli.
- Gölyaka.
- Gümüşova.
- Kaynaşlı
- Yığılca.
Baraj gölleri nelerdir?
Baraj gölü, bir baraj yapısının gerisinde biriken suların oluşturduğu yapay göl. Küçük yapay göllere gölet denilir. Baraj gölü oluşturmak için doğal topoğrafyadan yararlanılır. Barajın sağlamlığını temin amacıyla vadinin en dar yeri kullanılır.
Baraj gölleri nasıl meydana gelir?
Barajların da dahil olduğu elektrik üretim sistemine hidroelektrik santral diyoruz. Çoğu hidroelektrik santral, dört ana bölümden oluşur. Baraj-türbin-jeneratör-enerji iletim hattı. Baraj sayesinde akarsuyun su düzeyi yükseltilir, çok miktarda suyun biriktiği geniş bir baraj gölü yaratılır.
Düzce nüfusu ne kadar?
Türkiye İstatistik Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilere göre, Düzce ilinde ikamet eden nüfus, 3 bin 513 kişi artarak, 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 395 bin 679 oldu. Nüfus yoğunluğu olarak tanımlanan bir kilometrekareye düşen kişi sayısı 2020 yılında Düzce‘de nüfus yoğunluğu 154 olmuştur.
Gümüşova nüfusu kaç?
Gümüşova nüfusu 2021 yılına göre 16.347. Bu nüfus, 8.231 erkek ve 8.116 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,35 erkek, %49,65 kadındır.
Düzce’de hangi milletler var?
Bugün farklı topluluklardan insanların bir arada yaşadığı Düzce’de 19. yüzyılın ilk yarısında Türk, Tatar, Kürt ve sayıları az olmakla beraber Laz, Gürcü, Boşnak, Abaza, Arab, Arnavut kökenli aileler yaşamıştır.
Düzce Türk mü?
Düzce, Türkiye’de yaşayan farklı etnik grupları barındıran bir şehirdir. Başlıcaları Gürcüler, Abazalar, Çerkesler ve Lazlardır.