Yıllık faaliyet raporu neden hazırlanır?

Yıllık faaliyet raporu nedir?

Yıllık faaliyet raporu, şirketin faaliyetleri ile ilgili olarak ”hesap verme” niteliğinde bir belge. Yönetim kurulu başkanı dahil, tüm üyelerin imzalarının raporda olması gerektiği özel olarak düzenlenmiş durumdadır. Dolayısıyla anonim şirketlerde tüm yönetim kurulu üyelerinin raporu imzalaması gereklidir.

Yıllık faaliyet raporu ne zaman hazırlanır?

MADDE 16 – (1) Yıllık faaliyet raporu ilgili olduğu hesap döneminin bitimini izleyen iki ay içinde hazırlanır. Şirketin yönetim organı başkanı ve üyeleri tarafından imzalanarak onaylanır.

Yıllık finansal rapor nedir?

Yıllık rapor, bir şirketin bir önceki yıla ait faaliyetleri hakkında kapsamlı bir rapordur. Yıllık raporlar, hissedarlara ve diğer ilgili kişilere şirketin faaliyetleri ve finansal performansı hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

Yıllık faaliyet raporu en az kaç yıl saklanır?

Faaliyet raporu, Türk Ticaret Kanunu’nun ”Belgelerin saklanması, saklama süresi” başlıklı 82/5 Maddesine göre 10 yıl saklanma zorunluluğu bulunmaktadır.

Yıllık faaliyet raporu nasıl hazırlanır?

ADIM Özet Finansal Bilgiler

  1. Finansal durum ile ilgili olarak yönetim organının analizi ve değerlendirmesi.
  2. Geçmiş yıllarla karşılaştırmalı analiz (Satış, Karlılık, Borç/Özkaynak vb.)
  3. Sermayenin karşılıksız kalıp kalmadığına veya borca batık olup olmadığına ilişkin tespit ve yönetim organı değerlendirmeleri.

Yıllık faaliyet raporu kim hazırlar?

Faaliyet raorlarını anonim şirketlerde yönetim kurulu, limited şirketlerde müdür veya müdürler kurulu bu raporu hazırlar. Bu raporları uygulamada büyük şirketlerde daha alt birimlerde çalışanlar hazırlasalar da raporun içeriğinin sorumluluğu yönetim kuruluna aittir.

Aylik faaliyet raporu nedir?

Her ayın sonunda, ay içersinde işletme içinde olagelen idari, mali ve sosyal her türlü aktivitenin bizzat Genel Müdür tarafından hazırlanıp, merkezi yönetime bilgi olarak sunumu işlemine “Aylık Faaliyet Raporu” denir.

Faaliyet raporu ne zaman yayınlanır?

1.4.Faaliyet raporları Nisan ayı toplantısında görüşülmek üzere belediye başkanı tarafından belediye meclisine sunulur. 1.5.Meclisten geçen faaliyet raporu üst yönetici tarafından Nisan ayı içinde kamuoyuna açıklanır. 1.6.Aynı ay içinde İç İşleri Bakanlığı ve Sayıştay’a gönderilir.

Şirketlerin faaliyet raporları ne zaman yayınlanır?

Bildiğiniz üzere yıllık faaliyet raporu, genel kurul toplantısından en az 15 gün önce şirket merkez ve şubelerinde pay sahiplerinin incelemesine sunulmalı, genel kurulda da okunmalı ve müzakere edilmeli.

Finansal raporlar nelerdir?

FİNANSAL RAPORLAMA NEDİR? Finansal raporlama, finansal bilgi kullanıcılarına (Banka, Yatırımcı, Hazine, SPK) yönelik hazırlanan devletin koyduğu yasalar, yönetmelikler ve tüzükler gibi yasa koyucunun belirlediği politikalar, yöntemler ve kurallara uyum amacı güden raporlama türüdür.

Finansal Raporlama ne işe yarar?

Finansal raporlama en basit tabiriyle işletmenin mali fotoğrafını çekmek demektir. … İşletmenin hisselerine sahip olmak isteyen yatırımcılar finansal raporlara bakarak karar verirler. Bankalar bu raporları baz alarak işletmelere kredi sağlarlar.

Faaliyet raporu yılda kaç kez düzenlenir?

Faaliyet raporu, Türk Ticaret Kanunu’nun 327. maddesi uyarınca anonim şirketlerde idare meclisinin her iş yılı sonunda şirketin ticari, mali ve iktisadi durumunu ve yapılan işlemlerin özetini göstermek amacıyla hazırlanmakla yükümlü oldukları yıllık bir rapordur.

Faaliyet raporu nasıl olmalı?

Faaliyet raporunun asgari içeriği aşağıdakiler oluşturmaktadır.

  1. 1) Genel Bilgiler.
  2. 2) Yönetim Organı Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Sağlanan Mali Haklar.
  3. 3) Araştırma ve Geliştirme Çalışmaları
  4. 4) Şirket Faaliyetleri ve Faaliyetlere İlişkin Önemli Gelişmeler.
  5. 5) Finansal Durum.

Aylık Faaliyet raporu Nedir?

Aylık Faaliyet Raporu, genelde Muhasebe Müdürü veya Mali işler müdürü tarafından hazırlanıp, genel müdürün bilgi ve onayına sunulan aylık “Tahmini Bütçe- Realizasyon Karşılaştırma Tablosu”nu tamamlayıcı bir rapordur.

Faaliyet raporunu kim düzenler?

Kamu idarelerinin bütçelerinde kendisine ödenek tahsis edilen harcama yetkilileri tarafından hazırlanır. İlgili mali yıla ilişkin birim faaliyet raporları harcama yetkilileri tarafından izleyen mali yılın en geç Ocak ayı sonuna kadar üst yöneticiye sunulur.