YÖK Tez nasıl indirme?

YÖK Tez nasıl yüklenir?

Formunu (EK-2) doldurup tezderleme@yok.gov.tr e-posta adresine göndererek kullanıcı adı ve şifre alırlar. b)Enstitü görevlisi, https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ adresinden “Enstitü Oturumu” bağlantısı üzerinden kullanıcı adı ve şifresi ile Tez Otomasyon Sistemine giriş yapar ve tezi yükler.

Yurtdışında yapılan tezlere nasıl ulaşılır?

Dünyada hazırlanmış olan tezlere VPN bağlantısı yaptıktan sonra “ProQuest Dissertations & Theses Global” adlı veri tabanını tarayarak ulaşabilirsiniz.

Tezlere nereden bakılır?

Bu çok basit bir şekilde aşağıda bulunan resmi sitelerden erişip indirip okuyabilirsiniz.

  1. Ulusal Tez Merkezi. https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/
  2. Google Akademik. http://scholar.google.com.tr/
  3. Ulakbim. http://ulakbim.tubitak.gov.tr/

8 Haz 2014

Bir tezin yayınlanıp yayınlanmadığını nasıl anlarız?

Kitap olarak basılmamış olan yayınlar kastedilir. Dijital erişime açık olup olmaması önemli değildir. ISBN almamışsa yayınlanmamış, almışsa yayınlanmış.

YÖK Tez kaynakça nasıl yazılır?

Yazar Adı Soyadı, Tez Adı (Yüksek Lisans Tezi/Doktora Tezi, Üniversite Adı, Yıl; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Tez Adı, Sayfa Numarası.

Lisans tezimi nasıl bulurum?

https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ sayfasına gidiniz. “Tarama terimi giriniz” alanında istediğiniz tezle ilgili anahtar kelime yazabilirsiniz. Tez adı, yazar, danışman, konu, dizin, özeti gibi filtreleme yapabilirsiniz.

Ingilizce tezlere nereden bakılır?

Yabancı ülkelerin tez arşivlerine nasıl ulaşabilirim? – 4 Milli Kütüphane – Proquest 📢 Bu da güzel bir imkan mkutup.gov.tr/tr/Sayfalar/E-… ethos.bl.uk sitesinden Ingiltere’de yayinlanmis tezlere ulasilabiliyor.

Lisans tezlerine nasıl ulaşırım?

Tez Merkezi veri tabanında yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneleri aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz. Tez Veri Giriş Formunu doldurmak için, sisteme e-Devlet ile giriş yapmak gerekmektedir.

Yayınlanmamış yüksek lisans tezlerine nasıl ulaşılır?

Tez Merkezi veri tabanında yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneleri aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz. Tez Veri Giriş Formunu doldurmak için, sisteme e-Devlet ile giriş yapmak gerekmektedir.

Yayınlanmış tezler kaynakçada nasıl gösterilir?

Tezlerin kaynakça gösterim şekli: Yazar Soyadı, Adı. Tez Adı. Yüksek Lisans Tezi/Doktora Tezi, Üniveriste Adı, Yıl.

Tezden alınan kaynakça nasıl yazılır?

Yazar Adı Soyadı, Tez Adı (Yüksek Lisans Tezi/Doktora Tezi, Üniversite Adı, Yıl; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Tez Adı, Sayfa Numarası.

Tezde kaynakça nasıl yazılır örnek?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül “,” işareti konulur.

Lisans Tezleri nerede yayınlanır?

YÖK tez merkezi, diğer adıyla Ulusal Tez Merkezi, Türkiye’deki üniversitelerin tamamında hazırlanmış olan tüm yüksek lisans ve doktora tezlerini içinde barındıran ve internet üzerinden ulaşılabilen bir veri tabanıdır. Dolayısıyla online hizmet veren büyük bir kütüphanedir.

Tez YÖK te ne zaman yayınlanır?

Enstitüler Tez Veri Girişi ve Yayımlama İzin Formlarını; tez adı, yazar adı, yılı ve tez türü (yüksek lisans, doktora vb.) bilgilerinin bulunduğu bir liste ekinde Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında düzenli olarak Ulusal Tez Merkezine gönderir.

Yabancı makalelere nasıl ulaşılır?

Sonuç olarak İngilizce ya da Türkçe olarak yazılmış akademik makalelere Google Akademik, Dergi Park, TR Dizin, YÖK Tez Merkezi, Megep, Sciende Direct, Springer Link, Research Gate, Nature ve PubMed gibi sitelerden erişebilirsiniz. İçeriklerin bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz olarak yayınlanmaktadır.