Yoklama yapmaya yetkili olanlar kimlerdir?

Vergi incelemesine yetkili olanlar kimlerdir?

Vergi Usul Kanununa göre vergi incelemesi; Vergi Müfettişleri, Vergi Müfettiş Yardımcıları, ilin en büyük mal memuru veya vergi dairesi müdürleri tarafından yapılır. Gelir İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatında müdür kadrolarında görev yapanlar her hal ve takdirde vergi inceleme yetkisini haizdir.

Toplu yoklama yetkisi kime aittir?

Yukarıda sayılan yetkilerin hangilerinin ne şekilde ve hangi hallerde kullanılacağını belirlemeye, yoklamaya yetkili olanların bu husustaki görev ve yetkilerini sınırlamaya Maliye Bakanlığı yetkilidir.

Yoklama Memuru neye bakar?

Vergi dairesinin görevlendirdiği yoklama memurları yoklamayı yapar ve bizzat görerek tespit ettiği hususları, yoklama fişi düzenleyerek kayıt altına alır. Böylece vergi dairesi yoklaması gerçekleşir.

Mahallin en büyük mal memuru kimdir?

“Mahallin en büyük mal memuru” ise il merkezlerinde defterdarı; diğer ilçelerde malmüdürünü kastetmek için kullanılmıştır.

Vergi inceleme raporu kim düzenler?

MADDE 20 − (1) Vergi Müfettişleri tarafından düzenlenen vergi inceleme raporları, ilgili rapor değerlendirme komisyonuna, bağlı olunan grup veya ekip başkanlığı aracılığıyla; Merkezi Rapor Değerlendirme Komisyonuna gönderilmesi gereken vergi inceleme raporları ise söz konusu Komisyona iletilmek üzere ilgili Grup …

Vergi inceleme elemanı arama kararını nereden ister?

1. Vergi incelemesi yapmaya yetkili olanların buna lüzum göstermesi ve gerekçeli bir yazı ile arama kararı vermeye yetkili sulh yargıcından bunu is- temesi; 2. Sulh yargıcının istenilen yerlerde arama yapılmasına karar vermesi; şarttır.

Yoklama Memuru vergi incelemesi yapılabilir mi?

Vergi dairesi müdürleri, yoklama memurları, yetkili makamlar tarafından yoklama işi ile görevlendirilenler, gelir uzmanları ve vergi incelemesine yetkili olanları tarafından yapılır. Yoklama yapanların elinde yoklama yetkilerini gösteren fotoğraflı resmi bir vesika bulunur.

Yoklama fişi nasıl alınır?

e-Yoklama fişi nereden alınır? e-Yoklama fişi, e-Yoklama tutanağında da olduğu gibi ‘Elektronik yoklama görüntüleme’ menüsünden veya bağlı bulunan vergi dairesine başvurarak veya internet vergi dairesi üzerinden alınabilir.

Yoklama Memuru Ne Zaman Geliyor?

Elektronik ortamda yoklama tutanağının tanzimi sırasında nezdinde yoklama yapılana veya yetkilisine ulaşılamazsa, vergi dairesi tarafından E-yoklama tutanağının çıktısı alınarak mükellefin bilinen adresine 7 gün içerisinde gönderilir.

Yoklama Servisi nedir?

Yoklama, mükellefleri ve mükellefiyetle ilgili maddî olayları, kayıtları ve mevzuları araştırmak ve tespit etme amacıyla yapılan bir vergi denetim aracıdır.

Ilçelerdeki en büyük maliye teşkilatı nedir?

Malmüdürü, İlçe Maliye teşkilatının amiri olup, işlemlerin mevzuata uygun olarak yürütülmesini sağlar. Malmüdürleri sayman sıfatını taşırlar ve Sayıştaya hesap verirler.

Il merkezlerinde en büyük maliye memuru kimdir?

Defterdar halen, 178 Sayılı Maliye Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin[10] EK 11 inci maddesine göre, bulunduğu ilde Maliye Bakanlığının en büyük memuru ve il ve bağlı ilçeler teşkilatının amiri olup, işlemlerin kanun hükümlerine göre yürütülmesi, denetlenmesi, merkez ve taşradan …

Vergi Tekniği raporu mükellefe verilir mi?

Ancak vergi inceleme raporları, mükelleflere tebliğ edilmesine rağmen vergi tekniği raporları, ihbarname ile mükelleflere gönderilmemektedir. … Vergi tekniği raporlarının mükelleflere tebliğ edilmemesi birtakım sorunları beraberinde getirmektedir.

Vergi incelemesi kaç yıl?

6009 sayılı Kanunla Vergi Usul Kanununun 140/6. Maddesinde “İncelemeye başlanıldığı tarihten itibaren, tam inceleme yapılması halinde en fazla bir yıl, sınırlı inceleme yapılması halinde ise en fazla altı ay içinde incelemeleri bitirmeleri esastır.

Vergi Denetiminde nelere bakılır?

Vergi incelemesi mevzuatta “ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmak, tespit etmek ve sağlamak “ olarak tanımlanmıştır, Vergi incelemesinde mükellefin defter, kayıt ve beyanları üzerinden ödenmesi gereken vergilerin doğruluğu ve defter, kayıt ve belgelerin mevzuatın öngördüğü şekilde kayıt altına alınıp …