Yüksek basınç pompası ne ise yarar?

Yüksek basınç pompası neden arızalanır?

“Benzin pompası neden bozulur?” sorusunun birden fazla cevabı olabilir. Fakat, en bilinen arıza nedeni, aracın uzun süre benzinsiz kalmasıdır. Benzinli araçlarda depo seviyesi çeyreğin altına düşmemelidir. Bu seviyenin altına düşen yakıt sebebiyle aracın pompası zamanla arızalanmaya başlayabilir.

Yüksek basınç pompası nasıl çalışır?

Hava pistonu, strok sonlarındaki pilot valflerini tetikleyerek, sürgünün geniş yüzeyindeki havayı dönüşümlü olarak basınçlandırıp tahliye eder. Bunun sonucunda hava pistonunu hareket ettiren basınçlı hava otomatik olarak kontrol ettirilmiş olur. İşi biten hava egzozdan tahliye edilir.

Yüksek basınç pompası nedir?

Common rail dizel yakıt sisteminde, besleme pompasından gelen (4-8 bar) yakıtın basıncını, 300-2400 bar’a yükselterek rail borusuna gönderen elemana yüksek basınç pompası denir. Rail borusuna bağlı enjektör borularından enjektörlere gönderilen yüksek basınçlı yakıt, enjektörler tarafından silindir içine püskürtülür.

Dizel yüksek basınç pompası arızası nasıl anlaşılır?

+ Egzozdan siyah duman atılması: yakıt pompasının arızalı çalışması motordaki yanmayı da etkileyeceği için egzozdan siyah duman oluşabilir. Egzozdan siyah duman atılması mazot pompası arızası göstergesi olabilir.

Yüksek basınç pompası arızası nedir?

Beyine bağlı basınç ve sıcaklık sensörlerinden bilgi almaktadır. Arıza yapmış bir yakıt pompası, yakıtı istenen düzeyde basınçlandıramaz ve araç yanma işlemini yerine getiremez. Bu da silindir çalışma zamanlarını sekteye uğratır ve aracın kesikli çalışmasına, normalden fazla gürültü çıkarmasına sebep olur.

Sirkülasyon pompası neden arızalanır?

Pompa Arızasının Sebepleri Nelerdir? Uzun süre kullanım sebebi ile özelliğini yitirmesi, içinde bulunan parçaların aşınması, sargılarının yanması, tesisatta meydana gelen tortu ve çamurlaşma, kireçlenme ve bakımsızlık sebebi ile arızalanabilmektedir.

Yüksek basınç pompası kaç bar?

Yüksek basınç pompaları 1.100 bar ile 2.200 bar arasındaki basınçlarda çalışır. Bağımsız pompalara sahip sistemler de mevcuttur (tak çalıştır pompalar) Enjektörler ya solenoid valf ya da Piezo teknolojisi kullanır. Yüksek basınç pompası yakıtı sıkıştırır ve istenen miktarda gönderir.

Yüksek basınç pompası arızası nasıl anlaşılır?

Bu da silindir çalışma zamanlarını sekteye uğratır ve aracın kesikli çalışmasına, normalden fazla gürültü çıkarmasına sebep olur. Ayrıca bir arıza durumunda araç yakıt yerine yağ yakmaya başlar ve egzozdan beyaz dumanlar çıkar. Motor yağında da dizel yakıt kokusu oluşur.

Basınç pompa nasıl çalışır?

Hidrolik pompa, yarattığı basınç farkı ile yağ takında yer alan hidrolik yağ üzerinde bir vakum etkisi oluşturur ve bu etki ile tanktan emilen hidrolik yağ, pompa içerisindeki parçalar arasına sıkışır. Böylelikle basınç artışı sağlanmış olur.

Mazotun kötü olduğu nasıl anlaşılır?

Aracın rölantide çalışırken sesi değişir. Sağlıksız ve gürültülü çalışmaya başlar. Kontağı kapattığınız zaman araç hemen stop etmez ve çalışmaya devam eder. Aracın çekişi düşer, yokuşlarda bayılır ve en küçük engelde bile avans vuruntu yapar.

Mazot pompası arızalı ise ne olur?

Dengesiz basınç sebebiyle pompa enjektörlere fazla yakıt gönderebilir ve oluşan zengin karışım sebebiyle egzozdan siyah duman görebilirsiniz. Bu dpf’li araçlarda filtrenin erken dolmasına da sebep olur. Aracın yakıt tüketimi sürüş koşullarınız aynı olmasına rağmen artabilir.

Benzin yüksek basınç pompası arızası nasıl anlaşılır?

Benzin Pompası Arızası Belirtileri

  • Rölantide bozukluk ve boğulma,
  • Soğuk havalarda motorun zor çalışması,
  • Yakıt azken zor çalışma,
  • Sürüş sırasında yokuşlarda zorlanma ve düz alanda hızlanamama,
  • Yüksek yakıt tüketimi,
  • Aracın marş basması ve çalışmaması,

Devirdaim pompası bozulursa ne olur?

Zamanla eskiyen devirdaimin kanatları eskir ve suya karşı direnç oluşturamaz ve suyu yönlendiremez hale gelir. Bu durum da motor içerisindeki suyun sürekli ısınmasına, radyatördeki suyun ise sürekli soğumasına neden olur yani motor sıcaklığı bir dengeye ulaşamaz. Bu durum da hararete neden olur.

Devirdaim pompası tamir olur mu?

Devirdaim pompası elektrikli bir motor olduğu için herhangi bir arızada tamir veya bakım genelde mümkün değildir ve değiştirilmesi gerekir. Yeni pompa yerine takılıp sondan başlanarak montaj işlemi gerçekleştirilir. Son olarak radyatöre su ve antifriz karışımı koyularak değişim tamamlanmış olur.

Yakıt pompası kaç bar?

Depodaki (11) yakıt pompası, yakıtı yüksek basınç pompasının (04) düşük basınç sistemine gönderir. Düşük basınç sistemindeki yakıt basıncı normal işletim sırasında genellikle 0,5 bar ile 5 bar arasındadır.