Yüksek lisans diploması ne işe yarar?

Yüksek lisans yapınca ne olur?

Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır. Bu eğitimin ardından kişi “bilim uzmanı”, “hekim” , “yüksek mühendis”, “yüksek mimar” gibi unvanlara sahip olur.

Tezsiz yüksek lisans diploması ne işe yarar?

Tezsiz yüksek lisans, genellikle iş hayatında terfi vs. elde etmek isteyenlerin tercih ettiği, akademisyenlik dışı amaçlar için tercih edilen yüksek lisans eğitimidir. Lisans mezunu olduktan sonra ilgili alanda ya da başka alanda akademik seviyede eğitimin uygulamaya dönüştürülmesinin hedeflendiği lisansüstü eğitimdir.

Yüksek lisans mezunu nerede çalışabilir?

Yurtdışında öğrencilerin tezli ya da tezsiz yüksek lisans eğitimi aldıktan sonra çalıştıkları en yaygın işler şu şekildedir;

  • Muhasebeci.
  • Sosyal hizmet uzmanı
  • Finans uzmanı
  • Yönetici.
  • Pazarlamacı
  • BT uzmanı
  • Akademisyen.
  • Bankacı

Yüksek lisans yapanlar para alıyor mu?

Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans hakkı kazandıysanız, ücretsiz öğrenime devam edersiniz. Vakıf üniversiteleri ve tezsiz yüksek lisans ise ücretlidir. Yüksek lisans ücretleri, üniversitelerin özel olarak belirttiği ücretlerdir.

Yüksek lisans Yapmak Memura Ne Kazandırır?

Memuriyete girmeden önce veya memuriyetleri sırasında yüksek lisans yapmış olmak, Devlet memurlarına ilave 1 kademe ilerlemesi kazandırmakta ve bu memurlardan bazılarının aylık gelirlerini artırmaktadır.

Yüksek lisans en fazla kaç yıl?

Genel olarak tezsiz yüksek lisans 2-3 dönem sürmektedir. Tezli ise genellikle 2 dönem ders, 2 dönem tez olmak üzere toplamda 4 dönemde bitmektedir. En fazla 2 dönem daha uzatma yapılabilir.

Tezsiz yüksek lisans diplomasında Tezsiz yazıyor mu?

Tezsiz Yüksek Lisans Diploması Alınan diplomanın üzerinde programın tezsiz olduğu yazmaz. Yani tezli ve tezsiz bölümün her ikisinin de diploması aynıdır. (Bazı üniversitelerde farklılık gösterebilir.)

Tezsiz yüksek lisans mezunu ne yapabilir?

Tezsiz yüksek lisans ve tezli yüksek lisans arasında eskiden hiç bir fark bulunmazdı. Tezsiz yüksek lisans yapanlar doktora yapabilir, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi gibi akademik kadrolara atanabilirdi.

Yüksek lisans yapmanın avantajları nelerdir?

Yüksek lisans programları, ders programları yoğun ve kapsamlı olan lisans programlarının aksine bir disiplinin belirli alanlarına odaklanarak gerek mesleki gerek akademik gelişimi artırmayı hedefliyor. Buna ek olarak, ders programlarının yaygın mesai saatleriyle uyumlu olması da çalışanlar için kolaylık sağlıyor.

Hangi alanlarda yüksek lisans yapabilirim?

Örneğin öğretmenlik mezunusunuz veya Kimya, Fizik bölümlerinden mezun oldunuz, üniversitelerin İnsan Kaynakları Yönetimi, Pazarlama gibi bölümlerinde tezli veya tezsiz yüksek lisans programlarına kabul edilebilirsiniz. Bu şekilde çok sayıda örnek verilebilir.

Yüksek lisans için ne kadar para gerekli?

Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans harç ücretleri kaldırılmıştır. Yani ücretsizdir. Vakıf üniversitelerinde ise tezli yüksek lisans harç ücretleri tez dönemi dahil 15.000-20.000 TL aralığındadır.

Yüksek lisans ücretleri dönemlik mi?

Ayrıca Yüksek Lisans Programları 4 dönemde bitirilemez ise her uzatılan dönem için dönemlik ücret ödenmektedir. Doktora Programlarında mezuniyet için ödenmesi gereken toplam ücreti 4 yıl=8 dönem’ dir.

Yüksek lisans yapmak devlette maaşı etkiler mi?

Yüksek lisans nedeniyle memurun aylık geliri ilave 1 kademe ilerlemesinden dolayı az miktarda da olsa artarken, bazı kadrolarda bulunan memurların aylık geliri ise ayrıca artmaktadır.

Yüksek lisans mezunu kaç kademe alır?

Soru: Bilindiği üzere tezsiz yüksek lisans yapanlar ile tezli yüksek lisans yapan memurlara 1 kademe ilerlemesi verilmektedir.

Yüksek lisans 3 yıl mı?

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince; Tezli Yüksek Lisans programında kayıtlı öğrencilerin normal öğrenim süreleri dört yarıyıldır, program en çok altı yarıyılda tamamlanır. Bu süreler sonunda tezlerini bitiremeyen öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.