Yüksek Seçim Kurulu üyeleri kim tarafından seçilir?

Yüksek Seçim Kurulu üyeleri kimlerden oluşur?

Yüksek Seçim Kurulu (Türkiye)

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu
Kuruluş 21 Şubat 1950)
Yargı Üst yargı organı
Yer Ankara
Oluşum türü Seçimlerin genel yönetimi ve denetimi Yargısal seçim denetimi

YSK üyesi Mahmut Akgün kimdir?

Mahmut AKGÜN 10.08.1973 tarihinde Adıyaman’da doğmuştur. İlk,orta ve liseyi aynı yerde tamamlamış, 1991 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1995 yılında mezun olmuştur.

Yüksek Seçim Kurulu üyeleri nerede yargılanır?

Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları da görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divanda yargılanırlar. Yüce Divanda, savcılık görevini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı veya Cumhuriyet Başsavcıvekili yapar.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı kim?

Muharrem AkkayaYüksek Seçim Kurulu / BaşkanMuharrem Akkaya, Türk hukukçu. Yüksek Seçim Kurulu başkanı ve Yargıtay üyesidir.
Muharrem Akkaya, 1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra mesleğe Karabük’te başladı. Çeşitli ilçelerde hakimlik, Kocaeli’de savcılık yaptı. Vikipedi

Yüksek Seçim Kurulu kararları kesin mi?

Madde 111 – Bu kanunda, kurulların kesin olduğu yazılı bulunmıyan kararlarına karşı, her kurulun bağlı olduğu üst kurul, itiraz merciidir. Yüksek Seçim Kurulunun re’sen veya itiraz üzerine vereceği kararlar kesindir.

Ali ürker nereli?

Ali ÜRKER. 01.08.1974 tarihinde Sivas’ta doğmuştur.

Ahmet Yener kim?

Ahmet YENER Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yener; sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur. 22/12/2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ahmet Yener, halen Yargıtay Yirmibirinci Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Milletvekili seçimlerinin yönetim ve denetimini kim yapar?

Anayasa’da “Yasama Bölümü” içinde yer alan Yüksek Seçim Kurulu, yalnızca seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten bir kurul değil, Yargıtay ve Danıştayın kendi üyeleri arasından seçtikleri üyelerden oluşan, seçimlerin yargısal denetimini de sağlayan karma egemen bir üst yargı merciidir.

Yüksek Seçim Kurulu kararlarına karşı nereye başvurulabilir?

Başvurucu Parti, YSK kararına karşı doğrudan Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştur.

2020 yılında Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına seçilen kişi kimdir?

Yüksek Seçim Kurulu (Türkiye) başkanları listesi

YSK Başkanı Görev Bitişi
12. Cengiz Erdoğan 24 Ocak 2007
13. Muammer Aydın 27 Ocak 2010
14. Ali Em 24 Ocak 2013
15. Sadi Güven 24 Ocak 2020

Cengiz Topaktaş kimdir?

Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Topaktaş; sırasıyla Gölova, Kağızman, Kırıkhan, Osmaniye, Ankara Hakimligi ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunmuştur. 15.12.2014 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Cengiz TOPAKTAŞ, halen Yargıtay Yedinci Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

YSK nasıl karar alır?

Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay Genel Kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tamsayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler, salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.

Ahmet Yener Özkesen kimdir?

Ahmet Yener Özkesen, gazeteciliğe 1968 yılında Ege Ekspres Gazetesi’nde başladı. Gazetenin yayın hayatında kaldığı 1979 yılına kadar çeşitli kademelerde çalışıp, son olarakta haber müdürlüğü görevini yaptı. Ege Ekspres’in Hürriyet grubu’na katılmasıyla, Hürriyet Gazetesi’nde de koordinatörlük görevi yaptı.

Ahmet Yenerer nereli?

Bilek güreşinde daha önce iki dünya şampiyonluğu bulunan, Avrupa Şampiyonası’nda 4 kez altın madalya kazanan 50 yaşındaki Denizlili milli sporcu Ahmet Yenerer, Romanya’daki Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda bu kez sol eli ile dünyanın zirvesine çıktı. 110 kilogramda yarışan sporcu, seremonide İstiklal Marşı’nı …

Seçimlerin geri bırakılmasının şartı nedir?

MADDE 5 – (1) Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkân görülmediğine dair karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı seçimi bir yıl geriye bırakılır. (2) Geri bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa, erteleme kararındaki usule göre bu işlem tekrarlanabilir.