Zebra elektronik kimin?

Sharz net kimin?

Türkiye’nin önde gelen elektrikli araç şarj istasyon ağı şirketlerinden, “sharz.net” markası altında hizmet veren EVS (Elektrikli Vasıta Sistemleri) ile Voltrun markasına sahip Zebra Elektronik, Türkiye’de bugün bir “ilk”e imza attılar.

Voltrun kimin?

Veysel Yurdagel: Voltrun, Zebra Elektronik A.Ş.’nin elektrikli araç şarj istasyonu markası. Zebra Elektronik A.Ş., 2011 yılında henüz elektrikli otomobil endüstrisi için bile erken sayılabilecek bir dönemde kuruldu.

Elektrikli araç şarj kaç para?

Sozcu.com.tr’nin yaygın bir elektrikli şarj hizmeti veren kuruluşun fiyat tarifelerinden yaptığı derlemeye göre, AC Tip 2 soketler için 7.4 kW’a kadar olan şarj hizmeti dakika başı 25 kuruştan 55 kuruşa çıkarken 50 kW’a kadar olan DC CCS ve CHAdeMO soketler için şarj maliyeti dakika başı 1,7TL’den 3,9 TL‘ye çıktı.

Sharz net nedir?

Sharz.net misyonu, üretim ve kullanımı hızla artan elektrikli motorlu araçların ülkemizde de kullanılmasını ve yaygınlaşmasını desteklemek üzere altyapı sağlayan bir platform olmak ve elektrikli şarj ağı kurmak isteyen küçük büyük girişimcilere destek olmaktır.

DC şarj nedir?

DC şarj ise direkt akımın direkt olarak bataryaya verilmesi ile şarj işlemini gerçekleştirir. Ancak şebekeden gelen güç AC olduğu için istasyonlarda, bu akım DC‘ye çevirilerek araca aktarılır.

Zes kimin?

Zorlu Energy Solutions (ZES) yeni nesil teknolojileri hayata geçirmek amacıyla yaratılmış Zorlu Enerji markasıdır.

Elektrikli araç alınır mı?

Otomobilinizi ağırlıklı olarak şehir içi kullanacaksanız, elektrikli otomobiller düşük yakıt ücreti, bakım maliyeti ve menzil olarak sizler için güzel bir seçim olacaktır. Ancak şehirler arası yolculuk ediyor ve bu yüzden uzun menzil arayışındaysanız, batarya teknolojisinin gelişmesi beklemek daha iyi olabilir.

Zoe kaç tl’ye şarj oluyor?

Örneğin; Renault Zoe kullanan bir üyemizin bataryası %50 doluyken şarja başladığını düşünelim. Geri kalan %50′yi ( 11 kWh ) şarj etmek normalde 30 dakika sürecek ve 22 kW şarj gücü için MCN22M kodlu tarife uygulanacaktır. Yani bu işlemin tutarı; MCN22M x 30 dakika = 34.50 TL olacaktır.

Elektrikli araç deposu kaça dolar?

Elektrikli araçlarda yakıt maliyetinin normal araçlara göre yaklaşık yüzde 80 daha az olduğu hesaplanıyor. Ev ve iş yerlerindeki elektrikli araç şarj istasyonlarında 100 kilometrelik bir dolum, gece saatlerinde 6-7 lira, gündüz saatlerinde ise 8-10 liraya mal oluyor.

Sharz nedir?

SHARZ, Türkye’de, deneyimli yazılım ekibi, gelişmiş çağrı çözüm merkezi ve yaygın servis ağı ile sektörde farklılık yaratarak elektrikli araç şarj sistemlerine yatırım yapmak isteyen otomotiv, enerji sektörü şirketlerine hizmet vermektedir.

Pil AC mi DC mi?

Piller, bir yada daha çok elektrokimyasal hücre, akış yada yakıt hücreleri gibi, elektrokimyasal cihazlardan meydana gelir. Pillerden doğru akım (DA/DC) elde edilir.

Şarj AC mi DC mi?

Gücü AC‘den DC‘ye dönüştürür ve ardından bu gücü aracın bataryasına yönlendirir. Bu, günümüzde elektrikli araçlar için en yaygın şarj yöntemidir ve çoğu şarj cihazı AC gücünü kullanır. Öğrendiğimiz gibi, şebekeden gelen güç her zaman AC‘dir.

Zes şarj istasyonları kimin?

Zorlu Energy Solutions (ZES) yeni nesil teknolojileri hayata geçirmek amacıyla yaratılmış Zorlu Enerji markasıdır.

Zorlu Energy Solutions kimin?

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Hollanda iştiraki ZES ortaklığında İsrail, Karadağ ve İtalya’da şirket kurdu. Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Hollanda’da kurulu %100 bağlı ortaklığı ZES N.V.’nin %100 doğrudan hissedarı olarak İsrail’de Zorlu Energy Solutions (ZES) Israel Ltd., Karadağ’da ZES D.O.O.

Elektrikli araba 100 km’de ne kadar yakar?

Elektrikli araçlar genel olarak 1 dk şarj ile 5 km civarı yol gidebilmekte ve şarj istasyonlarına ihtiyaç olmadan şebeke elektriği ile şarj edilebilmektedir. 100 kilometrede 1,5 euroluk elektrik harcıyorlar. Aynı mesafe için 8 euroluk benzin yakan araca göre büyük tasarruf sağlıyorsunuz.