Zeytinde kurtlanma neden olur?
Zeytin ağacına kurt ilacı ne zaman atılır?
İlaçlamanın mutlaka gerekli olması halinde, Zeytin pamuklu bitinin en uygun mücadele zamanı, sürgün uçlarında ilk pamuklanmalar görüldükten 10 gün sonra başlamak üzere çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir.
Zeytin kurdu nasıl oluşur?
Dişiler nohut büyüklüğünü almış meyvelerin kabuk altlarına yumurtalarına bırakırlar. iklim koşullarına bağlı olarak yumurtanın açılmasını (9-14 gün) müteakip çıkan larva zeytinin etli kısmı ile beslenerek gelişmesini sürdürür. Olgun larva olunca toprağa inerek toprakta pupa olur. Yılda bir nesil verir.
Zeytine kurt ne zaman girer?
Erginler, mart sonu nisan başından itibaren ağustos ayına kadar görülür. Erginler bitkinin taze sürgün, yaprak, çiçek ve meyveleri ile beslenerek cinsel olgunluğa erişirler.
Mart ayında zeytine hangi ilaç atılır?
Mart-Nisan aylarında havalar ısınmaya başlayınca zeytin güvesi zararlısının yaprak içindeki tahribatı başlar. Bunun için ağaçlara herhangi bir insektisit (böcek öldürücü atılmalıdır. Aynca mantari hastalıklara karşı hazır bakırlı ilaçlarla veya “bordo bulamacı” denilen ilaçla ağaçlar ilaçlanmalıdır.
Zeytine ne ilaç atılır?
BURSA – Bursa’da zeytin üreticileri ağaçlarına zehir kimyasal zehir atmayı bırakıp Kaolin serperek, hem haşarattan korudu hemde 2 kat verim aldı. Yıllarca zeytin ağaçlarına zirai ilaç atan ve istediği verimi alamayan üretici kaolinle tanışmasıyla üretimini 2 katına çıkarttı.
Poligor ilaç neye yarar?
Temas ve mide zehiri etkili, kalıcılığı uzun, organik fosforlu sistemik bir insektisittir.
Zeytin kurtlu olur mu?
Sinek yumurtalarından çıkan larvalar-kurtçuklar meyve etinde galeriler açarak beslenmeye başlar. Bu nedenle halk arasında ‘zeytin kurtlanması’ olarak bilinir.
Kurtlu zeytinden yağ olur mu?
Kurtlu zeytin olduğunda sızma zeytinyağı çıkmayacağını, dolayısıyla zeytinyağı kalitesinin de olumsuz etkileyeceğini kaydeden Zafer Tan, “Çünkü kaliteli zeytinyağı için meyvenin kalitesinin de yüksek olması lazım.
Kurtlu zeytin nasıl Anlaşilir?
Zeytin kurdu genel görünüş itibariyle baştan arkaya doğru hafif konik ve yuvarlak şekillidir. Ergin genellikle kızıl kahve renkli ve üzeri sarımsı renkte sık tüylerle örtülüdür.
Zeytin sineği tuzağı ne zaman asılır?
Tuzaklar Temmuz ayı başından itibaren asılabilir. Larvadan çıkan sinekler ağaçlara gittiğinde tuzaklardaki DAP gübresi eriyiğinin kokusunu alır ve deliklerden içeri girer geri çıkış yapamaz, böylelikle zeytin sineğinin çoğalmasının önüne geçilir.
Zeytin ağacına hangi ilaç?
BURSA – Bursa’da zeytin üreticileri ağaçlarına zehir kimyasal zehir atmayı bırakıp Kaolin serperek, hem haşarattan korudu hemde 2 kat verim aldı. Yıllarca zeytin ağaçlarına zirai ilaç atan ve istediği verimi alamayan üretici kaolinle tanışmasıyla üretimini 2 katına çıkarttı.
15 15 15 gübre zeytine ne zaman atılır?
Yüzlerce deneyimli zeytin üreticisinin kullandığı yaygın bir zeytin ağacı gübreleme programı vardır, bu programa göre her yetişkin ağaç başına yılda bir veya iki kez 4-7 kg N-P-K 11-15–15 gübresi ile gübreleme yapılır. Sulama uygulanmayan ağaçlarda ise gübreleme yapmak için sonbahar ve kış ayları en uygun dönemdir.
Poligor ne ilacıdır?
Temas ve mide zehiri etkili, kalıcılığı uzun, organik fosforlu sistemik bir insektisittir.
Zeytine çiçekte ilaç atılır mı?
İlaçlama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce, yapılmalıdır. Bakanlık tarafından tavsiye edilen ilaçlar ve dozları kullanılır. Üreticilerimiz üretici kayıt defterlerini en yakın il ve ilçe müdürlüklerinde alarak kullanacakları zirai ilaçları bu deftere yazdırmaları gerekir.
Zeytin sineği için hangi ilaç kullanılır?
ZİRAY Balıkesir İli Gömeç ilçesinde bulunan üretim tesisinde, her yıl Zeytin sineği ve Akdeniz meyve sineği mücadelesinde cezbedici olarak üretilmektedir.