Zirai mahsuller ne demek?
Zirai üretim ne demek?
Örneğin hiçbir kimyasal ilacın kullanılmadığı zirai üretime, organik tarım denir. Zirai TDK Sözlük Anlamı Nedir? TDK’ya göre zirai kelimesinin sözlük anlamı ziraat ve tarımla ilgili olan faaliyetlerdir. Bitki yetiştirme dışında sulama ve ilaçlama da zirai faaliyetler arasında yer alır.
Zirai ürün ne demek?
Zirai ürün ne demek? Çiftçiler tarafından elde edilen ürünlerin değerlendirilmesi maksadı ile işlenmesi ve zirai faaliyet sınırları içerisinde kalmaktadır. Örneğin, çeltikten pirinç yapılması, sütten peynir, yoğurt veya yağ çıkarılması zirai faaliyet sınırları içerisinde kalacaktır. …
Ziraat faaliyetleri ne demek?
Zirai faaliyet; arazide, deniz, göl ve nehirlerde, ekim, dikim, bakım, üretme, yetiştirme ve ıslah yollarıyla veyahut doğrudan doğruya tabiattan istifade etmek suretiyle nebat, orman, hayvan, balık ve bunların mahsullerinin istihsalini, avlanmasını, avcıları ve yetiştiricileri tarafından muhafazasını, taşınmasını, …
Zirai ilaç ne demek?
Zirai mücadelede kullanılan, önleyici, yok edici, uzaklaştırıcı, azaltıcı maddeleri içeren karışım veya kimyasal maddelere zirai ilaç (pestisit) denir.
Tarım ne demektir?
Tarım veya ziraat, bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretilmesi, bunların kalite ve verimlerinin yükseltilmesi, bu ürünlerin uygun koşullarda muhafazası, işlenip değerlendirilmesi ve pazarlanmasını ele alan bilim dalıdır.
Sınai üretim ne demek?
sanayi. Ham maddeleri işlemek, enerji kaynaklarını yaratmak için kullanılan yöntemlerin ve araçların bütünü, endüstri. Yeni teknolojileri uygulamadaki tavırları ve yasal durumları ne olursa olsun büyük, küçük ve orta ölçekli işletmelerin gerçekleştirdikleri her türlü iktisadi etkinlik.
Zirai işletmeler nelerdir?
Arazi, göl, nehir bölgelerinde yapılan ekim, bakım, dikim, üretme, yetiştirme, ıslah işlemleri ya da doğrudan doğadan faydalanılarak yapılan orman, hayvan ve balıkların avlanması, satılması ve bu ürünlerden faydalanılması faaliyetleri zirai faaliyet olarak isimlendirilmektedir.
Zirai gelir tipi nedir?
Zirai kazanç, en basit tanımıyla çiftçilerin elde ettiği kazançtır. 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu, bu tanımı 52. maddesinde “Zirai faaliyetten doğan kazanç zirai kazançtır” şeklinde tanımlar ve 2. maddesinde ise zirai kazancın gelir vergisine tabi olduğunu belirtir.
Tarımsal faaliyetler ne demek?
Tarımsal faaliyetler, bir ülkenin kalkınmasını sağlar. Topraktan çeşitli ürünler elde etmeye ve geniş anlamı ile hayvancılığa da dayanan yaşamsal etkinlik anlamına gelir. Bahçecilik, çiftçilik, hayvancılık, meyvecilik, sebzecilik, tütüncülük, bağcılık tarımın başlıca kollarını meydana getirir.
Tarım nedir kısaca tanımı?
Tarım veya ziraat, bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretilmesi, bunların kalite ve verimlerinin yükseltilmesi, bu ürünlerin uygun koşullarda muhafazası, işlenip değerlendirilmesi ve pazarlanmasını ele alan bilim dalıdır.
Zirai ilaç zararlı mı?
Zirai mücadele ilaçları, özellikle bilinçsiz ve hatalı kullanıldığında gerek insan sağlığına ve gerekse uygulandığı çevreye olumsuz etkilerde bulunabilmektedir. Bunun nedeni zirai mücadele ilaçlarının genelde zehirli (toksik) maddelerden oluşmuş olmasındandır.
Tarım ilaci ne ise yarar?
Tarımsal üretim sırasında verimin düşmesine, ürün kaybına neden olan hastalıklar, zararlı böcekler ve yabani otlar ile mücadele etmek için kullanılan kimyasalların genel adı tarım ilaçları(pestisit) olarak adlandırılır. …
Tarım faliyetleri nelerdir?
Tarım, ürün almak için toprağı sürüp ekme ve hayvan yetiştirme işine denir. Bahçecilik, çiftçilik, meyvecilik, hayvancılık, sebzecilik, bağcılık, tütüncülük tarımın başlıca kollarını oluşturur. Özellikle bahçe ve çiftlik faaliyetleri ülkemizde tarımın en sık yapıldığı dallardan biri olarak bilinir.
Tarımda verimlilik ne demek?
Tarım sektöründe verimlilik, genel olarak gübre, sulama, ilaç, tohum, işgücü, toprak, alet-makine ve teknoloji kullanımı gibi parametrelerin yanı sıra ürünlerin taşınması, depolanması, pazarlanması, girdi fiyatları, ürün fiyatları, teşvik ve destekleme alımları, işletme büyüklükleri, arazilerin parçalılık durumu, arazi …
Sınai kurum ne demek?
Türk dilinde en sık kullanılan sözcüklerden birisi de, sınai kelimesidir. Sınai kelimesi, genellikle sanayi ile ilgili ve endüstriyel anlamına gelir. Sınai kelimesinin TDK sözlük anlamı, sanayi ile ilgili ve endüstriyel demektir.