2021 yılındaki nasıl yazılır?

Tarihe gelen ekler nasıl yazılır?

e) Tarih bildiren sayılardan sonra gelen ekler, kesme işaretiyle ayrılır; gelen ekler sayının okunuşuna göre yazılır: 19 Mayıs 1919’da. 19.10.1975’de değil 19.10.1975’te (bin dokuz yüz yetmiş beşte) (ünsüz sertleşmesi)

Yılının nasıl yazılır?

Yazdığımız bir metin içinde tarih yazımı yaparken, zaman birimi en kısa olandan en uzun olana doğru sıralamamız gerekir. Yani bu sıralamanın gün, ay ve yıl şeklinde yazılması doğru olanıdır.

2021 yılında nasıl yazılır?

Tarih atılırken her zaman günün, ay ve yıldan daha önce yazılması gerekiyor. İlk olarak gün, sonra ay ve daha sonra yıl yazılır. 01.01.2021 şeklinde tarih atılma işlemleri gerçekleştirilmelidir. Gün, ay ve yıl tarihlerinin karıştırılarak yazılması, başka tarihi ifade edebileceğinden doğru yazılması gerekir.

Temmuzun nasıl yazılır?

1) kesinlik bildiren bir tarih bildiren ay ve gün adları büyük harfle yazılır. 3) Ay ve gün adları tek başlarına kullanıldıklarında cümle içinde küçük harfle başlarlar. Örnek; * Bu yıl temmuz ve ağustos ayları çok sıcak geçecek.

Tarihler kesmeyle ayrılır mı?

9. Ay ve gün adları, tarihteki önemli bir olayı bildiriyorsa, bu tarihe gelen durum, iyelik ve bildirme ekleri kesme işareti ile ayrılır. Burada önemli olan tarihin gün – ay – yıl olarak yazılmış olmasıdır. Örneklersek: 29 Ekim 1923’ün Türk milleti için ayrı, Batı için ayrı, Doğu için ayrı bir değeri vardır.

Yıl ekleri nasıl yazılır?

Gün, ay, yıl rakamlarının arasına nokta ya da eğik çizgi konulur: Örnek: 11.12.2010 veya 11/12/2010 şeklinde yazmak doğrudur. e. Tarih bildiren sayılardan sonra gelen ekler kesme işaretiyle ayrılır.

17 Aralık a nasıl yazılır?

Belirli bir tarih bildiren ay ve gün adlarına gelen ekleri ayırmak için konur: Başvurular 17 Aralık’a kadar sürecektir. Yabancı Sözlere Karşılıklar Kılavuzu’nun veri tabanının genel ağda hizmete sunulduğu gün olan 12 Temmuz 2010 Pazartesi’nin TDK için önemi büyüktür.

Ki eki nasıl ayırt edilir?

Eğer cümle içinde “Ki”nin bitişik mi ya da ayrı mı yazılır konusunda kafamız karışırsa uygulayacağımız pratik yöntem şu olmalı: “Ki”ye “-ler” çokluk ekini getiriz. Eğer anlamda bozulma olmazsa bitişik, anlam bozulur ise bu “ki” bağlaç olduğundan ayrı yazarız.

17 yy’da nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumunun resmi açıklamalarına göre “yüzyıl” kelimesi bitişik olarak yazılır. Asır ya da içerisinde yaşanılan zaman dilimi anlamlarına gelen yüzyıl, zaman zaman kısaltılarak da kullanılabilir. Kısaltma biçiminde kullanılması halinde “yy” biçiminde yazılır.

Tarih yazımı nasıl olur?

Bilinen tarihi bir olayı anlatırken ay ve gün büyük harfle yazılmalıdır. Doğum Tarihi Nasıl Yazılır? Yazdığımız bir metin içinde tarih yazımı yaparken, zaman birimi en kısa olandan en uzun olana doğru sıralamamız gerekir. Yani bu sıralamanın gün, ay ve yıl şeklinde yazılması doğru olanıdır.

Hafta isimleri nasıl yazılır?

Günler, Aylar ve Yönler Nasıl Yazılır?

  • Gün ve ay adları tek başlarına kullanılırsa küçük harfle başlar.
  • Ancak, gün ve ay adları belirli bir günü ya da tarihi belirttiğinde “özel ad işlemi gördüklerinden” dolayı büyük harfle başlarlar.
  • Yön adlarını yazarken en çok yapılan hatalardan biri arayönlerin yazılışı.

Ekim ayı nasıl yazılır?

Belirli bir tarih bildiren ay ve gün adları büyük harfle başlar: 29 Mayıs 1453 Salı günü, 29 Ekim 1923, 28 Aralık 1982’de göreve başladı. Lale Festivali 25 Haziran’da başlayacak. Belirli bir tarihi belirtmeyen ay ve gün adları küçük harfle başlar: Okullar genellikle eylülün ikinci haftasında öğretime başlar.

Aylara gelen ekler ayrılır mı?

Belirli bir tarih bildiren ay ve gün adlarına gelen ekleri ayırmak için konur: Başvurular 17 Aralık’a kadar sürecektir.

Özel tarihlere gelen ekler ayrılır mı?

9) Tarihlerin Yazılışı: Not:Tarih bildiren sayılardan sonra gelen ekler,kesme işaretiyle ayrılır.

TDK tarihler nasıl yazılır?

Belirli bir tarih bildiren ay ve gün adları büyük harfle başlar: 29 Mayıs 1453 Salı günü, 29 Ekim 1923, 28 Aralık 1982’de göreve başladı. Lale Festivali 25 Haziran’da başlayacak. Belirli bir tarihi belirtmeyen ay ve gün adları küçük harfle başlar: Okullar genellikle eylülün ikinci haftasında öğretime başlar.