Beyazıt cami Nasıl Yazılır?

Sultanahmet cami Nasıl Yazılır?

Betül Eyövge Yılmaz on Twitter: “Doğrusu böyle yazılır. Sultan Ahmet Camisi (Sultan Ahmet Camii değil) Kocatepe Camisi (Kocatepe Camii değil) #DoğruYazalım” / Twitter.

Süleymaniye camisi mi camii mi?

Cami” sözcüğünün bu değişik çekimli yazılışları zaman zaman tartışma konusu olur. Sözcüğü dileyen dilediği gibi kullanır; fakat “sözcüğün doğrusu camii, camiin, camie biçiminde yazılandır; camisi, caminin, camiye yazılışları yanlıştır” diye üstten üstten ve de baskılı tartışmalara girmek de bir başka yanlış. Prof.

Camii Neden iki i ile yazılır?

arapça olan cami kelimesinin aslı cami‘ şeklinde sonu ayınla bittiği için, osmanlıca yazılışta ayın harfini korumak için tamlama mecburen “camii” şeklinde yapılırdı. ancak kelime, cami olarak sonundaki “i” harfiyle artık türkçeleşmiş olduğu için, camii diye zorlamak yerine rahatça camisi diyebiliriz.

Selimiye camii mi camisi mi?

Bu kelime genellikle Camii şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Cami şeklinde olmalıdır.

Roma Hipodromu nasıl yazılır TDK?

Fransızca kökenli bir kelime olan hipodrom, at yarışlarının yapıldığı alan anlamına gelir. HİPODROM NASIL YAZILIR? Hipodrom kelimesi, önünde bir özel isim yer almadığı sürece küçük harflerle yazılır. Ancak ‘Roma Hipodromu‘ gibi özel isim olarak kullanıldığında büyük harfle yazılmalıdır.

Cami Farsça mı?

Cami” Türkçeye Arapçadan geçen bir sözcüktür. Cem, “Toplanma, bir araya gelme” kökünden gelen cami, “Toplayan, bir araya getiren” demektir. Sözcük önceleri “cuma namazı mescidi” anlamında kullanılıyordu.

Cami ne demek TDK?

-si (I) a. (ca:mi) din b. Müslümanların namaz kılmak için toplandıkları yer: “Caminin cümle kapısının hemen sol yanında eski bir çeşme vardı.” -A. Kutlu. … (Mimarlık) Müslümanların içinde toplanıp tapındıkları yapı.

Camii nin açılımı nedir?

Cami” Türkçeye Arapçadan geçen bir sözcüktür. Cem, “Toplanma, bir araya gelme” kökünden gelen cami, “Toplayan, bir araya getiren” demektir. Sözcük önceleri “cuma namazı mescidi” anlamında kullanılıyordu.

Cami tek’i mi çiftçi mi?

Türk Dil Kurumu’na göre camii kelimesinin doğru yazımı ”cami” şeklindedir.

17 Haziran günü nasıl yazılır?

Cümle içinde geçen gün ve ay isimleri küçük harfle başlar;ancak gün ve ay isimleri bir tarihe bağlanmışsa yani yanında bir rakam varsa büyük harfle başlatılır.

Roma Hipodromu cümle içinde nasıl yazılır?

HİPODROM NASIL YAZILIR? Hipodrom kelimesi, önünde bir özel isim yer almadığı sürece küçük harflerle yazılır. Ancak ‘Roma Hipodromu‘ gibi özel isim olarak kullanıldığında büyük harfle yazılmalıdır.

Roma Hipodromu nedir?

Hipodrom, tarihte ilk olarak Antik Yunan ve Roma medeniyetlerinde görülen, atlı sporların yapıldığı stadyum, koşu yolu. Geçmişte hem at hem de atlı araba yarışları için kullanılan bu alanlar, günümüzde sadece önemli bir şans oyunu olan at yarışları için kullanılmaktadır.

Cami Arapça mı?

Cami” Türkçeye Arapçadan geçen bir sözcüktür. Cem, “Toplanma, bir araya gelme” kökünden gelen cami, “Toplayan, bir araya getiren” demektir. Sözcük önceleri “cuma namazı mescidi” anlamında kullanılıyordu. … Mescit Arapçada secde edilen yer demektir.

Cami kelimesinin kökü nedir?

cami kelime kökeni Arapça (mascīdu’l-)cāmiˁ مسجيد ال)جامع) “cuma mescidi, cuma namazı kılınan mescit” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça cmˁ kökünden gelen cāmiˁ جامع “toplayan, bir araya getiren” sözcüğünden türetilmiştir. Bu sözcük Arapça camaˁa جمع “topladı” fiilinin failidir.

Camilerin anlamı nedir?

Cami, İslam dininin ibadet mekanıdır. Genellikle minaresiz küçük camilere veya bazı kurum ve kuruluşlarda ibadet için ayrılmış ufak mekanlara ise mescit denir. Kur’an’da ibadethane adı olarak cami terimi geçmez, ancak “secde yapılan yer” anlamındaki mescit kavramı kullanılır.