Çekerek kaç köyü var?

Yozgat Çekerek in kaç köyü var?

İlçe, il topraklarının kuzeydoğusundadır. Doğuda; Kadışehri ve Saraykent, güneyde; Sorgun, batıda; Aydıncık, kuzeyde; Tokat-Zile ve Çorum-Ortaköy ile çevrilidir. İdari olarak 1 belde ve 41 köy bağlı bulunmaktadır.

Cekerek nufusu kac?

Nüfus. İlçenin nüfusu 2020 yılı sonuçlarına göre 19.415 kişi olup, bu nüfusun 9.968’i ilçe merkezinde, 9.447’si de köylerde yaşamaktadır.

Yozgat Çekerek Nereye yakin?

Çekerek ilçesi, Yozgat‘ın ilçelerinden kuzeybatısında Aydıncık, güneybatısında Sorgun, güneydoğusunda Saraykent ve doğusunda Kadışehri ilçeleriyle birlikte kuzeydoğusunda da Tokat’ın Zile ilçesiyle de komşudur. Çekerek‘in il merkezine uzaklığı ise yaklaşık 90 km’dir.

Aydıncık kaç köyü var?

Toplam 8 köy bulunmaktadır.

Yozgat Çekerek köyü Alevi mi?

örneğin bahadın kasabası örnek bir alevi kasabasıdır. çekerek, boğazlıyan gibi ilçelerde bir çok alevi köyü mevcuttur.

Şefaatli kaç köyü var?

Toplam 44 köy bulunmaktadır.

Akdağmadeni nüfusu ne kadar?

Akdağmadeni nüfusu 2021 yılına göre 41.902. Bu nüfus, 20.965 erkek ve 20.937 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,03 erkek, %49,97 kadındır.

Yozgat Sorgun ilçesinin nüfusu ne kadar?

Sorgun nüfusu 2021 yılına göre 79.781. Bu nüfus, 39.914 erkek ve 39.867 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,03 erkek, %49,97 kadındır.

Yozgat Çekerek nasıl bir yer?

Arazi yapısının engebeli olup,tarıma elverişli arazi azdır. İlçenin bir tanesi merkez belediyesi olmak üzere 5 tane belediyesi ve 40 adet köyü mevcuttur. İklimi; Çekerek ilçesi Karadeniz Bölgesine yakın olması nedeniyle Karadeniz ikliminden etkilenmektedir. Bu yapısı ile yazları sıcak kışları soğuk geçmektedir.

Dünyanın en büyük Lavanta Adası nerede?

Tek parselde dünyanın en büyük lavanta adası Yozgat’ın Çekerek İlçesi’nde kuruldu. Adaya 250 bin lavanta dikildi.

Bozyazı kaç köyü var?

Köyler. Akcami, Bahçekoyağı, Derebaşı, Gözce, Gözsüzce, Karaisali, Kızılca, Lenger, Narince, Tekedüzü, Kömürlü, Elmakuz, Ardıçlıtaş, Dereköy.

Tokat’ta ne kadar Alevi var?

Tokatta 205 adet Alevi köyü mevcuttur. Tokattaki Alevilerin %95i köken olarak Türkmendir. %5lik bir kısımda köken bakımından Zaza ve Kurmanc alevilerde bulunmaktadır.

Aleviler namaz kılar mı?

Alevîler de kelime-i şahadet getirir, namaz kılar, oruç tutar, zekât verir ve Hacca giderler. Nasıl ki Sünnîler arasında ibadetini edâ etmeyenler varsa, Alevîler arasında da vardır. Alevîler, câmiye ilâve olarak bir nevi dergâh olan Cemevi’ne de giderler.

Boğazlıyan ın kaç köyü var?

Toplam 34 köy bulunmaktadır.

Sorgunun kaç tane köyü var?

Toplam 84 köy bulunmaktadır.