Sis Dağı Yaylası Rakım kaç?

Sis Dağı Yaylası yolu nasıl?

Sis Dağı yaylasına Giresun – Eynesil yakınlarında sahilden içeri giren yaklaşık 40 km’lik köy yolunu takip ederek kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Eynesil sahilden dağa doğru çıkan 8 km asfalt yol olmak üzere, toplamda Eynesil’den 33 km’lik köy yolunun takip edilmesi ile Sis Dağı‘na ulaşım sağlanmaktadır.

Sisdağı Yaylası hangi ilde?

Giresun Görele ilçesi sahiline 40 kilometre mesafede bulunan Sis Dağı Yaylası, Giresun ve Trabzon il sınırlarının kesişme alanında yer almaktadır.

Sisli Cin Dağı Nerede?

Sis Dağı, Giresun ilinin Görele ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. Sis Dağı Yaylası, Görele ilçesinin en büyük dağı olarak adlandırılan Aladağ’ın yüksek kesimlerinde bulunuyor. Bu özel yayla, Trabzon iline yaklaşık olarak 100 kilometre; Şalpazarı ilçesine ise 26 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Giresun Sis Dağı arası kaç kilometre?

Giresun‘a 93 kilometre ve Trabzon’a 98 kilometre uzaklıkta olan Sis Dağı Yaylası, aynı zamanda Görele üzerinden 40 kilometre uzaklıkta erişim imkanı tanıyor.

Sis Dağı Yaylası Nasıl Gidilir?

Sis Dağı Yaylasına Ulaşım Tonya ilçesine 24 km uzaklıkta mesafedeki Sis Dağı Yaylası‘na Erikbeli Turizm Merkezi’ne geldikten sonra batı yönüne doğru gidilerek 25 km lik toprak yolu aştığınızda ulaşabiliyorsunuz.

Sis Dağı kaç metre?

2.182 mSis Dağı / Yükseklik

Erikbeli Yaylası Nerede?

Hem Trabzon-Tonya’dan hem de Gümüşhane-Kürtün’den ulaşılan Erikbeli Yaylası‘nın büyük bir bölümü Trabzon sınırları içerisindedir. Tonya’ya 24, Kürtün ilçesine ise 20 kilometrelik bir mesafede yer alır.

Karadenizde hangi yaylaya gitmeli?

Ziyaret Etmenizi Bekleyen, Cennetin Yeryüzündeki Yansıması 20 Karadeniz Yaylası

  1. Karagöl, Borçka,/Artvin. sites.google.com. …
  2. Pokut Yaylası, Çamlıhemşin/Rize. …
  3. 3. Gorgit Yaylası, Demirli/Artvin. …
  4. Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize. …
  5. 5. Sis Dağı/Giresun. …
  6. İkizdere Yaylası/Rize. …
  7. 7. Perşembe Yaylası, Aybastı/Ordu. …
  8. 8. Ovit Yaylası/Rize.

Kazıkbeli Rakım kaç?

Yaklaşık 2500 metre rakımı; Giresun, Gümüşhane ve Trabzon illerinden gelen yaylacılarla, Gümüşhane ilinin en çok talep gören, turizm potansiyeli açısından elverişli olduğu gözlemlenen Kazıkbeli Yaylası, Gümüşhane İl merkezine 100 km uzaklıktadır.

Sis dağında ne yapılır?

Yaylada çevre oba ve köylerden gelenler ile Sis Dağı Şenlikleri yapılmaktadır. Şenlikler Temmuz ayının 4. cumartesi gününde yapılır. Dağ üzerinde Temmuz ayına kadar kar erimez. Eynesil sahilden dağa doğru çıkan 8 km asfalt olmak üzere toplamda 33 km’lik köy yoluyla ulaşılmaktadır.

Kaçkar dağı kaç metredir?

3.937 mKaçkar Dağı / Yükseklik

Erikbeli Yaylası Nasıl Gidilir?

Tonya Erikbeli Yaylamız öyle bir konumda yer alır ki hem Trabzon – Tonya’dan hem de Gümüşhane – Kürtün’den yaylaya ulaşılabilmektedir. Büyük bir bölümü Trabzon Tonya sınırları içinde olan yaylamıza ulaşabilmek için Tonya’dan 24 km, Kürtün ilçesinden de 20 km lik bir mesafe aşılarak ulaşılabilmektedir.

Erikbeli Yaylası kaç km?

Yaylalara Olan Mesafeler ve Rakım

Yayla Yeri Km.
Erikbeli Tonya 92
Karadağ Tonya 61
Uzungöl Çaykara 99
Pazarcık Araklı 66

En güzel yayla nerede?

1) Ayder Yaylası l Rize Türkiye’de yayla denilince akla ilk gelen, Karadeniz Bölgesi’nin en gözde mekânlarından birisi… Kaplıca ve eşsiz doğal güzellikleriyle son yıllarda en çok turist çeken beldelerimizden biri olan Ayder, Çamlıhemşin ilçesine 19 km. uzaklıkta.

Yayla nereye bağlı?

Yayla, İstanbul’un Bahçelievler ilçesinin merkezinde bir semt.