Limon otu nasıl bir ot?

Limon otu nasıl bir bitki?

Limon Otu yaz aylarında toplanan otsu bir bitki türüdür. Akdeniz’in tamamın, Avrupa’nın ise bir bölümünde yetişebilen Limon Otu Nane gurubunun üyesidir. Limon Otu, insan sağlığına sağladığı yararlarla bilinir. Limon Otu, uzun dönemdir alternatif tıbbın kullanım alanlarında bulunuyor.

Limon otu nedir faydaları?

Limon otu içeriğindeki uçucu yağlar, kalsiyum, potasyum gibi mineraller, A ve C vitaminleri, tanenler ve besin lifi sayesinde doğru şekilde kullanıldığında bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki oluşturuyor. Vücudu hastalıklara karşı korurken zararlı maddelerin de vücuttan uzaklaştırılma sürecini hızlandırıyor.

Limon melisa otu neye iyi gelir?

Limon aromasına sahip olan bu bitkinin yağı kozmetik sektöründe de kullanılır. Soğuk algınlığına iyi gelen melisa bitkisi, antioksidan, antiviral ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Melisaotu, A vitamini ve C vitamini, folik asit, potasyum, kalsiyum, demir, çinko, lif ve tanen açısından zengindir.

Limon melisa nasıl bir bitkidir?

Akdeniz ikliminde rahatlıkla yetişen melisa otu, nane ailesine aittir. Beyaz çiçekleri olan melisa çiçeği balların dikkatini çeker. Bu yüzden Yunan tarihçesinde bu ota oğul otu denir. Hafif limon aromasına sahip olan melisa otu, yazları açtığı beyaz çiçeklerin içerisine küçük meyveler çıkar.

Limon Çiçeği Nedir?

Limon Çiçeği (Melisa) Yapraklarındaki hafif limon kokusuyla baharat olarak tüketilen melisa otu, halk arasında oğul otu, limon nanesi, temre otu ve kovan otu gibi isimlerle anılır. Özellikle mevsim geçişlerinde görülen ruhsal bunalıma karşı kullanılır.

Limon otu nasıl kokar?

yaprakları limon gibi kokmaktadır ve ismi bu nedenle limon otu olmuştur. güney asya kökenli bir bitki olup hindistan, asya ve avustralya’da mutfaklarda baharat olarak kullanılır. limon otu, sindirimi güçlendirme, kan basıncını düşürme, kronik hastalıkları önleme gibi çeşitli etkileri bulunan şifalı bir bitkidir.

Limon otu tütsüsü ne işe yarar?

Mükemmel bir sivrisinek savar olan tütsü uzak doğu alternatif tıbbında solunum yolu hastalıklarının terapilerinde yardımcı olarak kullanılır. Tütsüler meditasyon, ferahlama, kötü kokuları bastırma, bio enerji, çakra açma vb. nedenlerle binlerce yıldır yardımcı bir terapi aracı olarak kullanılıyor.

Melisa çayının faydaları ve zararları nelerdir?

Melisa çayı, hazmı kolaylaştırır, karın-mide ağrısı ve ishalin tedavisine yardımcı olur, bağırsak gazlarını giderir ve depresyona iyi gelir. Melisa çayının faydaları kadar aşırı tüketiminin de zararları olabilir. Bazı ilaçlarla yan etki oluşmaması için melisa çayını dikkatli tüketmek gerekir.

Melisa çayı kimler içemez?

Aşırı tüketimine bağlı olarak ciltte kızarıklıklar, şişkinlikler, dökülmeler, mide bulantısı, alerji gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. Kronik bir rahatsızlığınız varsa, düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız, hamilelik ya da emzirme dönemlerindeyseniz melisa çayı tüketmemelisiniz.

Melisa çayı ne zaman etki eder?

Melisa çayının etkisini tam olarak gösterebilmesi için öğleden önce ve öğleden sonra aç karnına içilmesi önerilir. Özellikle uyku probleminin giderilmesi için akşamları yatmadan önce melisa çayının aç karnına içilmesi tavsiye edilir.

Limon melisa bitkisi nerede yetişir?

Yaz aylarında yetişen melisa genellikle bahçeleri sever. Akdeniz ikliminde yetişen bir bitki olduğunu söylemek doğru olur. Güney Avrupa’da yaygın biçimde görülen bu ot, Türkiye’de Akdeniz ikliminin hâkim olduğu Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde bol miktarda yetişir.

Melisa otu nasıl bir ottur?

Yağ, taze ve kuru olarak kullanılan bir ottur. Yaprakları çiçeklenmeden önce toplanması gereken bir ottur. Çiçeklenmesinin ardından kendisine has olan limon kokusu kaybolur ve bu şekliyle tedavi için kullanılamaz. Melisa otunun sarı ve beyaz renkli olan çiçeklerinden ve yapraklarından yağ elde edilir.

Limon çiçeği neyi simgeler?

Limon Çiçeği Pek çok önemli parfümün içerisinde de bulunan, kolanyasıyla gündelik hayatımızda ferahlık katan limon, tazeliğin ve yaklaşmakta olan baharın habercisidir.

Limon çiçeğine ne denir?

bahar aylarında limonların gelişini müjdeleyen kokular yayarlar. her çiçek bir limon eder gibi ince hesap yapanların hırsıyla korunur, canları. bazen şaşırıp kışın ortasında da açtığı olur, kokusuna, güzelliğine doyum olmaz ama zamansız açan çiçeklerin hepsi bahardan çok önce dökülür. diğer adı melisa.

Gerçek melisa nasıl anlaşılır?

Melisa Bitkisinin Fiziksel Özellikleri Melisa‘nın yaprakları ise kalp şeklindedir. Ancak aktardan aldığınız Limon otunun dikkat edin, (Melisa olarak adlandırılan Limon otu) yapraklar sivri ve uzudur. Gerçek melisanın yapraklarına dokunduğunuzda kadifemsi bir yapısı vardır. İpek kumaşa dokunduğunuzu hissedersiniz.