Müstafi yazısı ne demek?

Mustafi olunca ne olur?

Mecburi hizmet sürem dolmadan istifa ya da görevimi terk edersem ne olur? Mecburi hizmet süresini tamamlamadan görevden istifa edenler ya da istifa etmiş (müstafi) sayılanlar belirli süreyle yeniden memuriyete alınmazlar. Bu süre istifa edenler için 6 ay, müstafi sayılanlar için ise 1 yıldır.

Mustafi olmak ne demektir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bu ifadeye yer verilmiştir. Memurların memurluk ile ilişiğinin kesilmesi, memurluktan çekilmesi anlamına gelir şeklinde açıklanmaktadır. Yani bir bakıma istifa etmek ve görevinden çekilmek anlamlarına gelmektedir.

Nasıl müstafi kalınır?

İsbatı mümkün olan bir nedeniniz varsa (raporlu durumlar) göreve başlamanız için en fazla 2 ay süre verilebilir. Böyle bir durumunuz yoksa 1 ila 15 gününüz vardır. Bu süre içerisinde atama yerlerine giderek göreve başlamayanların atamaları iptal edilir. İşte bu durum DHY’de müstafi kalmaktır.

Müstafi karar ne demek?

Müstafi kelimesini TDK bir sıfat olarak belirtmiştir. Anlamını da kendi isteği ile zorlama olmadan çekilme ve istifa etmek olarak belirtmiştir.

Kimler müstafi sayılır?

Müstafi sayılma hali, memurun istifa etme yönündeki bir talebinin varlığı aranmadan, memurun istifa etmiş sayılmasıdır. 657 sayılı Kanun hükümlerine göre, örneğin; *İzinsiz veya kurumu tarafından kabul edilebilecek bir mazereti olmaksızın, göreve kesintisiz şekilde 10 gün gitmeyen memur müstafi sayılır.

Müstafi sayılan memura soruşturma açılır mı?

Bu çerçevede, disiplin suçunun işlendiği tarihte memur olan ancak daha sonra istifa eden, emekliye ayrılan, devlet memurluğundan çıkarma cezası alan, müstafi (görevinden çekilmiş) sayılan memurlar da dâhil olmak üzere tüm memurlar hakkında disiplin soruşturması yapılabilir.

Müstafi personel ne demek?

Müstafi kişinin kendi arzusu, kendi isteği ile çalıştığı işinden istifa etmesi demektedir. Çalıştığı herhangi bir işten kendi arzusu ile istifa eden, o işte çalışmaya kendi isteği ile son veren kişiye denmektedir.

Müstafi sayılan bir memur aynı sınıf içerisinde ne kadar süreyle tekrar memuriyete alınmaz?

-Çekilmiş (müstafi) sayılanlar, en az 1 yıl geçmedikçe yeniden memuriyete dönemezler. -Devir ve teslim yükümlülüğü olup da gerekli işlemleri tamamlamadan görevlerinden çekilmiş sayılanlar, en az 3 yıl geçmedikçe yeniden memuriyete dönemezler.

Müstafilik istifadan sayılır mı?

İstifa etmiş sayılma, kısa tanımı ile müstafi olarak bilinmektedir. Memurların tabii olduğu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde memurun memuriyet ile ilişiğinin tamamıyla kesilmesi anlamına gelmektedir. Müstafi olarak sayılma belirli kanunlar çerçevesinde gerçekleşen bir eylem olarak bilinir.

Müstafi sayılma kaç gün?

Kanunun “çekilmeyi” (istifayı) düzenleyen 94. maddesine göre; “Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir.” İzin almadan veya kurumlarınca kabul edilen bir mazeret göstermeden 10 gün işe gidilmemesi durumunda ayrıca bir yazılı başvuru aranmaksızın …

Memur kaç gün işe gitmese müstafi sayılır?

Bakanlığınız Kırklareli Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü bünyesinde ölçü ve ayar memuru olarak görev yapmaktayken, herhangi bir mazeret bildirmeksizin, kesintisiz olarak 20 gün boyunca işe gelmeyerek “müstafisayılan personelinize, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/E-d maddesi hükmü kapsamında Devlet …

657 sayılı Devlet memurları kanunu kimleri kapsar?

657 Sayılı Kanun; Belediyeler, İl Özel İdareleri, Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar ve Belediyelerin kurdukları birliklerde, kanunlarla kurulan fonlarda, döner sermayeli kuruluşlarda, Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüklerinde ve kefalet sandıklarında çalışan memurlar hakkında uygulanmaktadır.

Memur ne zaman müstafi sayılır?

Üniversitesinde 657 sayılı Kanuna tabi olarak görev yapan bir memurun kesintisiz 10 gün süreyle göreve gelmemesi durumunda ilgili kişinin çekilme isteğinde bulunmuş sayılması gerekmektedir.

Memur kaç gün işe gitmezse müstafi sayılır?

Bakanlığınız Kırklareli Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü bünyesinde ölçü ve ayar memuru olarak görev yapmaktayken, herhangi bir mazeret bildirmeksizin, kesintisiz olarak 20 gün boyunca işe gelmeyerek “müstafisayılan personelinize, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/E-d maddesi hükmü kapsamında Devlet …

Usulüne uygun istifa nasıl olur?

İstifa eğer usulüne uygun ise, yerinize biri gelene kadar veya çekilme isteğiniz kabul edilene kadar görevinize devam etmelisiniz. Yerinize biri gelene kadar veya dilekçeniz kabul edilene kadar olabilecek üst süre 1 aydır, 1 ayı aşan durumlarda üstünüze haber vererek görevinizi bırakabilirsiniz.