Sincik nasıl bir yer?

Sincik nüfusu ne kadar?

Sincik nüfusu 2021 yılına göre 16.341. Bu nüfus, 8.139 erkek ve 8.202 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: I,81 erkek, P,19 kadındır.

Sincik ilçesi hangi ile bağlı?

Sincik İlçesi Adıyaman İlimizin 70 Km kuzey doğusunda yer almaktadır. Kuzeyde Malatya, Kuzey Doğusunda Pütürge, Doğuda Gerger, Güneyinde Kahta, Güney Batısında Adıyaman ve Batıda Çelikhan ile çevrili olup, 1325 metre rakımlıdır. İlçe rakımı güneyden kuzeye doğru artmaktadır.

Sincik ne zaman ilçe oldu?

1954’e kadar Malatya İline bağlı bir nahiye olan Sincik; 1954 ten sonra Adıyaman’ın İl olması ile Kahta İlçesine bağlı bir köy iken 1990 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Adıyamanın ilçeleri nelerdir?

Adıyaman’ın ilçeleri

  • Adıyaman (İl merkezi)
  • Besni.
  • Çelikhan.
  • Gerger.
  • Gölbaşı
  • Kâhta.
  • Samsat.
  • Sincik.

Malatya Sincik nerede?

Sincik İlçesi Bilgileri Sincik İlçesi Adıyaman İlimizin 70 Km kuzey doğusunda yer almaktadır. Kuzeyde Malatya, Kuzey Doğusunda Pütürge, Doğuda Gerger, Güneyinde Kahta, Güney Batısında Adıyaman ve Batıda Çelikhan ile çevrili olup, 1325 metre rakımlıdır. İlçe rakımı güneyden kuzeye doğru artmaktadır.

Reşi aşireti nereden gelmiştir?

Bölgede Osmanlılarca yapılan ilk kayıtlara göre Rişvanlar Maraş Yörükleri ve Kara Ulus taifesi içinde yer almakta ve Oğuzların İğdir Boyundan gelmektedir (Anadolu’da Aşiretler, Cemaatler, Oymaklar (1453-1650) cilt IV, sayfa 1912-14, Türk Tarih Kurumu Basımevi, 2009, Ankara).

Adıyaman Sincik hangi Türk boyundan?

Tarihçe. Sincik ilçesinin hane halkı genel olarak akrabadır.İlçenin tamamı Rışvan aşiretine mensuptur. En kalabalık boyları Karaçur ve Alikan aşiretidir.

Adıyaman kaç tane ilçesi var?

Adıyaman‘da yer alan ilçeler arasında; Adıyaman Merkez, Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik ve Tut ilçesi vardır. Şehir merkezi olarak bilinen Adıyaman Merkez, küçük bir yüzölçümüne sahiptir. Çevresindeki ilçelere göre daha nüfuslu olan merkez ilçesinde pek çok tarihi ve doğal yapı bulunmaktadır.

Adıyaman halkı Kürt mü?

Adıyaman il sınırları içerisinde Zaza nüfusunun çoğunlukta olduğu tek ilçe Gerger‘dir. Gerger haricinde de pek Zaza nüfusu yoktur. Bu ilçenin Merkez dahil köylerinde de Zazalar çoğunluktadır. Zazalardan sonra ise Türkmenler gelmektedir.

Gaziantep’te aşiret var mı?

Belgelere göre Gaziantepte bulunan aşiret ve cemaatler (oymaklar) şunlardır ; Rişvan Aşireti, Reyhanlı Aşireti (Mandulli eşkiyaları), Karakoyunlu Aşireti, Bezan Aşireti (Sebişhane Cemaati), Ekrad-ı Keykan Aşireti, Mehmani Türkmen Aşireti, Cerid Aşireti, Iluklu Aşireti (Tatli Cemaati), Dergezenli Cemaati, Kill Cemaati, …

Rışvan aşireti Türk mü?

Rişvan Aşireti Anadolu’daki büyük Türkmen aşiretlerinden birisidir.

Adıyaman Sincik Kürt mü?

Samsat ve Sincik ilçeleri de Türk ve Kürt nüfusunun karışık olduğu ilçelerdir. … Bu ilçelerin ikisinde de Alevi nüfusu yoktur. ZAZALARIN FAZLA OLDUĞU İLÇE. Adıyaman il sınırları içerisinde Zaza nüfusunun çoğunlukta olduğu tek ilçe Gerger’dir.

Adıyaman hangi Türk boyu?

İşte Anadolu’nun dört bir yanına dağılan ve Adıyaman‘ı yurt edinen o boy; Adıyaman-Besni Bayatcık’a ve Şambayat (Bucak) yerleşen Türk Boyunun ( BAYAT) BOYU olduğu açıklandı.

Adıyaman hangi ırk?

Adıyaman‘ın bütün ilçelerinde Türk nüfusu vardır. Ancak oran olarak en kalabalık Türk nüfusu Gölbaşı ilçesidir. Gölbaşı ilçesinin merkezi dahi köylerinde de Türkler çoğunluktadır. Türk nüfusu içerisinde Türkmenler ve Karapapak Türkleri yer almaktadır.

Gaziantep’te hangi aşiretler var?

Belgelere göre Gaziantepte bulunan aşiret ve cemaatler (oymaklar) şunlardır ; Rişvan Aşireti, Reyhanlı Aşireti (Mandulli eşkiyaları), Karakoyunlu Aşireti, Bezan Aşireti (Sebişhane Cemaati), Ekrad-ı Keykan Aşireti, Mehmani Türkmen Aşireti, Cerid Aşireti, Iluklu Aşireti (Tatli Cemaati), Dergezenli Cemaati, Kill Cemaati, …