YÖK kadrosu memur mu?

YÖK kadrosu nedir?

YÖK kadroları Yükseköğretim Kurumuna bağlı kadrolardır. TUS kılavuzunda “kadrosu Yükseköğretim Kurulu tarafından verilecek kontenjanlar” olarak tanımlanmaktadır. YÖK kadrolarına ait kontenjanlar üniversite hastanelerinde açılmaktadır. YÖK kadroları memuriyet kadrosunda değildir.

Asistan Hekim hangi kanuna tabi?

2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu‘na tabi olarak görev yapmaktadırlar.

Asistan tabip ne demek?

Doktor Asistanı; özel polikliniklerde, hastanelerde ya da diğer sağlık kuruluşlarında çalışan, hem hastalara hem de doktorlara çeşitli konularda destek sağlayan personeldir.

Üniversite kadrosu ne demek?

Akademik personel, bir üniversitenin her kademesindeki, eğitimden sorumlu akademik unvana sahip kişilere verilen isimdir. Akademik kademelerine bağlı olarak; Profesör, Doçent, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi gibi unvanlar taşırlar.

YÖK kadrosundan nasıl istifa edilir?

YÖK kadrosundaki asistan hekimler görevlerinden çekilebilirler yani istifa edebilirler. İstifalarını dilekçe yoluyla sunabilirler, dilekçe yanıtı ile görevlerinden ayrılabilirler. Görev yerine 10 gün kesintisiz gelmemekte asistanlıktan çekilme olarak değerlendirilecektir.

Asistan doktorlar 657 ye tabi mi?

YÖK kadrosundaki asistanlar 657 sayılı yasaya bağlı değildirler, bu nedenle direk olarak devlet memuru olarak değerlendirilemezler. YÖK kadrosundaki asistanlar 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’na tabidir. Tüm özlük hakları 2547 çerçevesinde şekillenmiştir.

Doktor 657 ye tabi mi?

kadrolu doktorlar ise tamamen 657 sayılı devlet memurları kanununa bağlıdır. yani kısaca devlet kurumunda görev yapan doktor memurdur ve 657ye göre çalışır.

Asistan doktor kaç yıl okur?

TÜRKİYE’de yaklaşık 145 bin hekim var. Bunların 78 bin 600’ü uzman, 43 bini pratisyen, 23 bin 100’ü asistan. Asistanlar, altı yıllık tıp eğitiminden sonra 3 bin 348 eğitim biriminde, 3 – 5 yıl süren uzmanlık eğitimi almaya devam ediyor.

Doktor sıralaması nasıl?

  • Pratisyen Doktor.
  • Uzman Doktor.
  • Operatör Doktor.
  • Yardımcı doçent.
  • Doçent.
  • Profesör.
  • Ordinaryüs.

4 Oca 2021

Üniversite akademik kadrolar nelerdir?

Üniversite bünyesinde görev yapan, lisans ve üzeri kademelerde eğitimden sorumlu, profesör, doçent, doktor öğretim üyesi, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi gibi unvanları bulunan kişilere akademik personel denir.

Üniversite personeli kimler?

Akademik personel, bir üniversitenin her kademesindeki, eğitimden sorumlu akademik unvana sahip kişilere verilen isimdir. Akademik kademelerine bağlı olarak; Profesör, Doçent, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi gibi unvanlar taşırlar.

YÖK kadrosundan istifa edince ne olur?

YÖK kanunundaki açıkta kalmış hükümler memuriyet kadrosuna göre düzenleniyor ancak istifa yaptırımları 657 sayılı kanuna bağlı değildir. YÖK asistanları memur değildirler, bu nedenle görevlerinden çekildiklerinde memuriyet cezası geliştirmezler, istifa haklarında azalma olmaz.

Araştırma Görevlisi nasıl istifa eder?

Kanunun 94. maddesinde, “Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir.

Asistan doktor ne kadar maaş alır?

Asistan doktorların maaşı 2021 yılı için 7bin 300 lira olarak belirlenmişti. Maaş zammı ve enflasyon düzeltmesi ile birlikte doktorların 2022 yılı kazancı 8bin 950 lira olarak belirlenmiştir.

Doktorlar ne kadar maaş alıyor?

Pratisyen hekimler 2021 yılı itibariyle 8990 lira aylık kazanca sahipti. Enflasyon ve maaş zamları da dikkate alındığında 2022 yılında doktor maaşlarının 9325 lira olması beklenmektedir.